Εθνικός για τα επεισόδια στη Ραφήνα: «Καλοστημένη παγίδα...»

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εθνικού Πειραιά για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Ραφήνα και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή Αλιάγα

Εθνικός για τα επεισόδια στη Ραφήνα: «Καλοστημένη παγίδα...»

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Πειραιώς με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα στη Ραφήνα, κόντρα στη Θύελλα, και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή Αλιάγα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει πως η Θύελλα Ραφήνας δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς, κάνει λόγο για απουσία της αστυνομίας και υποστηρίζει πως όλα ήταν μια καλοστημένη παγίδα για να βγει ο Εθνικός από τη μέση.

«Η ομάδα της Θύελλας Ραφήνας δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην χθεσινή αναμέτρηση με την ομάδα μας και έχει εμπλοκή για τα όσα συνέβησαν. Η εριστική συμπεριφορά πολλών ποδοσφαιριστών της αλλά και παραγόντων της, συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί στο τέλος το κλίμα έντασης.

Σε κάθε περίπτωση έχει την ευθύνη για το ποιοι και πώς βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της, από τη στιγμή που η ίδια είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία είχε καθορίσει τον αριθμό των ατόμων που θα έμπαιναν στο γήπεδο.

Επιπλέον η είσοδος των φίλων του Εθνικού, έγινε με την εποπτεία της Αστυνομίας και μάλιστα είχε κλειδωθεί με λουκέτο ο χώρος της κερκίδας των φιλοξενούμενων. Είναι απορίας άξιο όμως γιατί η Αστυνομία απουσίαζε από την εστία της έντασης, σε έναν χώρο που η παρουσία απλώς δύο-τριών οργάνων της τάξης, θα απέτρεπε όσα συνέβησαν. Στο χθεσινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι εξυπηρέτησαν με τη στάση τους και συμφέροντα άλλων.

Όλα όσα έγιναν ήταν μια καλοστημένη παγίδα, ώστε να βγει ο Εθνικός από τη μέση και να μην μπορέσει να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια εκείνων που θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο Εθνικός θα κινηθεί νομικά προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του έναντι οποιουδήποτε κακόβουλου προσπάθησε ή αποπειραθεί στο μέλλον να τον εμπλέξει σε περιπέτειες».