ΑΕ Ερμιονίδας: Αίτημα αναβολής λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η ΑΕ Ερμιονίδας κατέθεσε αίτημα αναβολής στην ΕΠΟ, για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άγιο Ιερόθεο, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

ΑΕ Ερμιονίδας: Αίτημα αναβολής λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η ΑΕ Ερμιονίδας κατέθεσε αίτημα αναβολής για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άγιο Ιερόθεο, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Η ανακοίνωση της ομάδας της Αργολίδας αναφέρει τα εξής: «Η ΑΕ Ερμιονίδας ανακοινώνει πως στον καθιερωμένο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/01), στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας μας, βρέθηκαν οκτώ μέλη του συλλόγου (επτά παίκτες και ένα μέλος του ΔΣ) θετικά στον κορονοϊό. Όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, έχουν απομονωθεί και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ παρακολουθούνται και από το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου.

Η ΑΕ Ερμιονίδας ενημέρωσε την ΕΠΟ και την Υγειονομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας – όπως πράττει κάθε εβδομάδα με βάση το πρωτόκολλο – και ακολούθως υπέβαλε στην Επιτροπή Αγώνων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αίτημα αναβολής του κυριακάτικου εντός έδρας παιχνιδιού με τον Άγιο Ιερόθεο, για την 11η αγωνιστική του 5ου ομίλου, βάσει του πρωτοκόλλου και των οδηγιών που έχουν δοθεί.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τετάρτης (12/01), στο γήπεδο Ηλιοκάστρου, τα μέλη της ομάδας μας έκαναν τα καθιερωμένα self test, και διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν θετικά δείγματα. Ακολούθως, συγκεκριμένα μέλη του συλλόγου μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου πραγματοποιήθηκαν rapid test, και έτσι επιβεβαιώθηκε ο παραπάνω αριθμός κρουσμάτων, τα οποία δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ.
Θα ακολουθήσουν επαναληπτικοί έλεγχοι και όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ, για να διαπιστωθεί, εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα στην ομάδα.

Υπογραμμίζεται ότι δυο παίκτες μας (Νίκος Μερτύρης και Γρηγόρης Ιβάνοφ) επέστρεψαν από καραντίνα και ήταν μέσα στο γκρουπ ποδοσφαιριστών, που πραγματοποίησαν καρδιολογικές εξετάσεις, πριν από την προπόνηση της Τετάρτης (12/01).

Στην ομάδα μας υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την υγεία των παικτών, αντιμετωπίζοντας στην πράξη το θέμα επιστροφής τους από καραντίνα, λόγω νόσησης από κορονοϊό. Οι παίκτες που νοσούν, θέλουν ένα χρονικό διάστημα για να επανέλθουν σε κανονική κατάσταση, ολοκληρώνοντας όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται, με βάση το πρωτόκολλο που τηρείται, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Αυτό το σημαντικό θέμα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμοδίους».