Κοροπούλης: Πανιώνιος στα εύκολα, Πανιωνάρα στα δύσκολα

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Δημήτρης Κοροπούλης μίλησε για την αδυναμία της ομάδας να λάβει μέρος στη Super League 2 και τη συμμετοχή της στη Γ' Εθνική

Κοροπούλης: Πανιώνιος στα εύκολα, Πανιωνάρα στα δύσκολα

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και ο τεχνικός του συλλόγου, Δημήτρης Κοροπούλης, μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και ανέφερε τα εξής:

«Εδώ και αρκετό καιρό επιλέξαμε να μην ασχολούμαστε με εξωαγωνιστικά, αφού είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στους διοικούντες. Προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά συγκεντρωμένα στη δουλειά και η εικόνα που έχουμε βγάλει ως τώρα προς τα έξω δείχνει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τα παιδιά, παρά τη στενοχώρια που δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες, δουλεύουν σωστά και κάθε βδομάδα δείχνουν ότι είτε έτσι είτε αλλιώς θα δώσουν καλύτερο εαυτό για να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Κατ’ αρχάς το σημαντικότερο είναι ο ρόλος του περιβάλλοντος. Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με τους παίκτες, αλλά με τις οικογένειες, τους φίλους, τις κοπέλες, τους μάνατζέρ τους κι όλα αυτά εκτός από τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους. Γι αυτό προσπαθούμε να είμαστε συνέχεια σε επαφή, να σκύβουμε καθημερινά σε αυτούς και να τους δίνουμε το κίνητρο που χρειάζονται σε αυτή την ηλικία για να έχουν τη διάθεση και να μπορούμε κι εμείς να παίρνουμε το 100%. Από πέρσι δουλεύουμε πάω σε ένα μοντέλο που είχε χρόνια να εμφανιστεί στον Πανιώνιο και που λίγες ομάδες εφαρμόζουν στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ένα μοντέλο που είναι μακριά από αγωνιστικές σκοπιμότητες, αλλά θέλει να παρουσιάσει ελκυστικό ποδόσφαιρο που όποιος έχει παρακολουθήσει την ομάδα το επιβεβαιώνει. Ένα χρόνο δουλειάς σε αυτό το επίπεδο και πολλά χρόνια με τα ίδια παιδιά, έχουμε περάσει πλέον στο στάδιο της καθιέρωσης. Το απέδειξαν στα τελευταία φιλικά με ανταγωνιστικές ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και πλέον δείχνουμε ότι δεν μιλάμε για ταλαντούχα παιδιά 18 και 19 χρόνων, αλλά για ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές. Έτσι τους αντιμετωπίζουμε, σαν παίκτες που έχουν ξεπεράσει το άγχος της εξοικείωσης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πλέον περνάμε στο να παρουσιάσουμε στον κόσμο το αγωνιστικό μοντέλο. Για μας ένα παιδί 19 χρόνων θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένους και όχι ταλαντούχος. Δεν θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν ταλαντούχα ομάδα. Θέλουμε να αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα παιδιά ως ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές».

Για το αν αποτελεί αντικίνητρο ενόψει της νέας χρονιάς η σκέψη ότι τα ίδια προβλήματα ενδέχεται να αποτελέσουν τροχοπέδη και στο τέλος της επόμενης: «Μόλις χτες συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την τεράστια νίκη στο παιχνίδι με την Ουντινέζε που συνοδεύτηκε από τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ. Μεγαλύτερο κίνητρο από το να φοράς τη φανέλα αυτής της ομάδας, να βρίσκεσαι στα ίδια αποδυτήρια με τέτοιους μεγάλους παίκτες και να πατάς αυτό το χορτάρι που έχει… ζήσει τόσο μεγάλες στιγμές του Πανιωνίου και γενικότερα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει.

Καθημερινά στο κινητό δέχομαι μηνύματα από ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν ακόμη και στη Γ’ Εθνική. Κι η δικαιολογία είναι ότι ο Πανιώνιος είναι Πανιώνιος σε όποια κατηγορία κι αν παίζει. Κι ότι ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά που γίνεται και το στόχο που υπάρχει. Θέλουν να μπουν σε αυτό το πρότζεκτ και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο να πείσουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθήσουν να δουλέψουν και να εξελιχθούν στην καριέρα τους. Ο δικός μας στόχος και η δική μας ευτυχία θα είναι αυτός ο στόχος να συνδυαστεί με την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Κι ο λόγος είναι ότι πιστεύουμε πολύ σε αυτή την ομάδα, πιστεύουμε σε αυτό το πλάνο και θεωρούμε ότι αν μας είχε δοθεί η ευκαιρία φέτος, η ομάδα θα είχε το ίδιο καλό πρόσωπο και στη Σούπερ Λιγκ 2. Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι αυτή η ευκαιρία θα μας δοθεί, έστω και λίγο αργότερα απ’ ό,τι περιμέναμε».

Για την αντίδραση του κόσμου: «Οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν την ομάδα σε μεγαλύτερες κατηγορίες, να παίζει με μεγάλες ομάδες και να έχει ευρωπαϊκές παρουσίες. Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που ο Πανιώνιος έβγαινε στην Ευρώπη είχε θετικά αποτελέσματα κι έφερνε βαθμούς για τη χώρα. Δεν είναι εύκολο να μπορέσει να το χωνέψει ο οπαδός. Δεν είναι εύκολο να είσαι Πανιώνιος, αλλά είναι σπουδαίο να είσαι Πανιώνιος. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είσαι Πανιώνιος στα εύκολα και Πανιωνάρα στα δύσκολα. Είναι ιδιαίτερο να είσαι Πανιώνιος κι έχει μια μοναδική αίσθηση που καταλαβαίνουν μόνο όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τη μαγεία αυτού του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος ποδοσφαιριστής έχει περάσει από αυτή την ομάδα, δένεται μαζί της και τον ακολουθεί στο υπόλοιπο της καριέρας του η αύρα του συλλόγου».

Για το αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν τα αντοχές να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες ίδιες και ίσως μεγαλύτερες από τις περσινές: «Δεν ασχολούμαστε με αυτά αλλά μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι που βγάζουμε προς τα έξω ως ομάδα, το αγωνιστικό μοντέλο που θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο. Είχαμε χρόνια να δούμε στον Πανιώνιο μια ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο για να κυριαρχήσει, για να παίξει επιθετικά χωρίς σκοπιμότητα για να παρουσιάσει κάτι ελκυστικό. Ένα παιδί σε αυτή την ηλικία αλίμονο αν δεν έχει αντοχές να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες. Γι αυτά τα παιδιά κάθε εμπόδιο θα είναι για καλό στην καριέρα τους. Ο χρόνος που πέρασε έχει κάνει απίστευτο καλό σε αυτά τα παιδιά».

Για το αν θα υπάρξουν απώλειες στο ρόστερ: «Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι προθεσμίες. Όλα τα παιδιά είναι εδώ, συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως είμαστε σαν ομάδα και δεν έχει υπάρξει κάποια απώλεια».

Για τη σημασία του αυριανού φιλικού με την Καλαμάτα: «Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο σημαντικό. Άλλωστε, κάθε παιχνίδι που φοράς φανέλα Πανιωνίου και εκπροσωπείς έναν τεράστιο σύλλογο με 131 χρόνια ιστορίας θα πρέπει να είναι τελικός για όλους. Όχι όμως με την έννοια ότι πρέπει να αποδείξουμε κάτι σε αυτό το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ότι γνωρίζουμε τη δυναμική και τους στόχους του αντίπαλου. Σίγουρα θα είναι ψυχολογική τόνωση μια καλή παρουσία, αλλά ακόμη κι αν έρθει μια μέτρια εμφάνιση ή ένα κακό αποτέλεσμα δεν παύει να είναι ένα φιλικό και δεν θα το αφήσουμε να μας επηρεάσει περισσότερο».