ΕΠΟ: Καταθέτει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ Εθνικής στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

Η ΕΠΟ ολοκλήρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ' Εθνικής στις προπονήσεις και εντός των προσεχών ημερών θα το στείλει για έγκριση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

ΕΠΟ: Καταθέτει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ Εθνικής στην επιτροπή λοιμωξιολόγων


Η ΕΠΟ ολοκλήρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις και εντός των προσεχών ημερών θα το στείλει για έγκριση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων. Η Επιτροπή θα ασχοληθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα παρθούν αποφάσεις για την επιστροφή των ομάδων της Γ' Εθνικής στην αγωνιστική δράση.

Το πρωτόκολλο θα είναι ανάλογο με εκείνο της Σούπερ Λιγκ 1 στα εννέα πρώτα σημεία του, ουσιαστικά δηλαδή, θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε βδομάδα για τις ομάδες. Από εκεί και πέρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή σε δωρεάν τεστ για τις ομάδες. Κάτι τέτοιο εισηγήθηκε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς και με βάση αυτό η ΕΠΟ κίνησε τις διαδικασίες ώστε να καταρτίσει υγειονομικό πρωτόκολλο.


Πάντως η Ομοσπονδία έχει διεξάγει την έρευνά της μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώνοντας ότι σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της Super League 2.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας