Football League: Ανέβηκε η Ρόδος, σώθηκε η Νίκη Βόλου (highlights)

Η Ρόδος κέρδισε στον Ασπρόπυργο (0-2) και ανέβηκε στην Super League 2. Η Νίκη Βόλου πήρε ισοπαλία στο Ρέθυμνο από την Επισκοπή (0-0) και έμεινε στην κατηγορία

Football League: Ανέβηκε η Ρόδος, σώθηκε η Νίκη Βόλου (highlights)

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η 18η και τελευταία αγωνιστική στoν νότιο όμιλο της Football League. Οι ομάδες που καίγονταν για θετικό αποτέλεσμα το πήραν κόντρα σε βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους.

Η Ρόδος νίκησε στον Ασπρόπυργο (0-2) τους ήδη υποβιβασμένους γηπεδούχους και ανέβηκε στη Super League 2. Εκκρεμεί βέβαια για τους Νησιώτες η απόφαση επί της ένστασης που έχει κατατεθεί εις βάρος τους από την Σαντορίνη. Επιπλέον, από τη στιγμή που επικυρωθεί η διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Super League 2, με βάση την αναδιάρθρωση που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος και οι οκτώ πρώτοι του ομίλου θα ανέβουν στην δεύτερη κατηγορία.

Αυτός που δεν έχει να ελπίζει σε αυτήν την συμμετοχή είναι ο Αστέρας Βλαχιώτης, ο οποίος αν και κέρδισε την Σαντορίνη (2-1) δεν τον βόλεψε κανένα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα με συνέπεια να ακολουθήσει τον Ασπρόπυργο στην Γ’ Εθνική. Και αυτό γιατί από τη μια η Νίκη Βόλου πήρε ισοπαλία στο Ρέθυμνο από την Επισκοπή (0-0), ενώ την ίδια ώρα Αιγάλεω και Καλλιθέα αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλοι (0-0) στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» και σώθηκαν αμφότεροι.

Κανένα άγχος δεν είχε η Καλαμάτα που κέρδισε εύκολα τον Ιάλυσο (4-0) και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μιας έξοχης σεζόν που την βρήκε πρωταθλήτρια στον νότιο όμιλο. Το πάρτι συνεχίστηκε στην Καλαμάτα με την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητών από τον πρόεδρο της Ένωσης Α2/Β’ Εθνικής Λεωνίδα Λεουτσάκο, ενώ ακολούθησε και η «περιφορά» του τροπαίου από την ομάδα σε ανοικτό λεωφορείο, στους δρόμους της Μεσσηνιακής πόλης.

Τα αποτελέσματα (18η αγωνιστική-τελευταία)
Επισκοπή – Νίκη Βόλου 0-0
Αστέρας Βλαχιώτη – Σαντορίνη 2-1 (24' Νικολάου, 75' Παπουτσίδης - 32' Σκαθαρούδης)
Καλαμάτα – Ιάλυσος 4-0 (18', 87' Μαρκόφσκι, 58' Κέρι, 65' Παυλίδης)
Αιγάλεω – Καλλιθέα 0-0
Ασπρόπυργος – Ρόδος 0-2 (17' Αρναρέλλης, 74' Λίχτι)

Βόρειος όμιλος (18η αγωνιστική)
Κυριακή 27/6-17.00
ΑΕΠ Κοζάνης – Απόλλων Πόντου
Τρίγλια – Βέροια
Αλμωπός Αριδαίας – Καβάλα
Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός
Θεσπρωτός – Πανσερραϊκός.