Football League: Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ το πρωτάθλημα

Δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ στο πρωτάθλημα της Football League που θα αρχίσει στις 28 Μαρτίου

Football League: Χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ το πρωτάθλημα

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων ομάδων της Super League 2 Football League λήφθηκαν αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων. Έπειτα από την αρχική παρουσίαση που έγινε από τον πρόεδρο της Λίγκας Α2/Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, οι επιτελείς των συλλόγων επικύρωσαν όσα είχαν συζητηθεί ανεπίσημα το προηγούμενο διάστημα.

Σχετικά με την Football League επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του fosonline.gr που ανέφερε πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ. Ο προφανής λόγος είναι πως δεν προλαβαίνουν οι ομάδες της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας να παίξουν τόσα πολλά ματς στο διαθέσιμο τρίμηνο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Δηλαδή, από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Αντίθετα, στην Super League 2 θα διεξαχθεί κανονικά και η έξτρα περίοδος με τις δέκα επιπλέον αγωνιστικές, τόσο για τα πλέι οφ όπου θα πάρουν μέρος οι έξι πρώτες ομάδες στην κατάταξη, όσο και στα πλέι άουτ με την συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-12. Και αυτό μέχρι τις 20 Μαΐου, οπότε θα ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος στην Β’ Εθνική.

Η σχετική ανακοίνωση της Λίγκας Α2/Β’ Εθνικής, έπειτα από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν:
*Καθορίστηκε και εγκρίθηκε ο τρόπος διεξαγωγής των play offs και play outs της Super League 2.
*Τροποποιήθηκε η προκήρυξη της Football League, το πρωτάθλημα της οποίας θα διεξαχθεί χωρίς play offs και play outs.
*Εγκρίθηκε πρόταση χορηγίας της Nike για ένδυση των ΠΑΕ της Super League 2 – Football League για τρία χρόνια.
*Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των ΠΑΕ για το Αθλητικό Νομοσχέδιο, για τα τηλεοπτικά ενώ συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων της Super League 2.
*Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εταιρία στατιστικών για τις ομάδες της SL2 και FL».