Football League: Έσοδα από ΕΡΤ, στοίχημα - Τι γίνεται με την έναρξη του πρωταθλήματος

Αίτημα για ομαδικές προπονήσεις θα κατατεθεί στις αρχές Ιανουαρίου, με την προοπτική να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου.

Football League: Έσοδα από ΕΡΤ, στοίχημα - Τι γίνεται με την έναρξη του πρωταθλήματος

Τηλεδιάσκεψη όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία τα Football League έλαβε χώρα υπό τον συντονισμό του προέδρου της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Εκεί οι εκπρόσωποι των 20 ομάδων του νότιου και βόρειου ομίλου ενημερώθηκαν για τις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις που αφορούν στην συμφωνία για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ, αλλά και το ποσοστό που θα λάβουν από τις εταιρίες στοιχημάτων με το πέρας της φετινής περιόδου. Έσοδα από δύο πηγές σαν μάννα εξ’ ουρανού σε αυτήν την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία.

Σε ό, τι αφορά το μείζον θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr, αποφασίστηκε έπειτα και από σύσταση του κ. Λεουτσάκου να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή ώστε να δρομολογηθούν πρώτα οι εξελίξεις στην Super League 2. Από τη στιγμή που εγκριθεί το αίτημα για έναρξη του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής στις 3 Ιανουαρίου, αμέσως θα κατατεθεί ανάλογο αίτημα της Football League για έναρξη ομαδικών προπονήσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και τρεις εβδομάδες αργότερα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είτε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου είτε στο πρώτο του Φεβρουαρίου.

Έτσι η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία θα προλάβει να ολοκληρώσει τη σεζόν σίγουρα σε ότι έχει να κάνει με την κανονική περίοδο που αριθμεί 18 αγωνιστικές, ενώ για να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα ζητηθεί η συνδρομή της ΕΠΟ για αλλαγή καταστατικού και παράταση της αγωνιστικής δράσης και τον Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στην Football League μετατίθενται για την πρώτη εβδομάδα του 2021, όπου ελπίζεται πως και τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι υπέρ της προσπάθειας εκκίνησης, έπειτα από δέκα μήνες απραξίας !