Όχι και τόσο…τρελό όνειρο!

Το 45ο πρωτάθλημα επιστρέφει στο λιμάνι αλλά η διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός

Όχι και τόσο…τρελό όνειρο!

Από τον Μάρτη μέχρι τον Ιούνη, 100 (σχεδόν) ημέρες δρόμος. Και όμως ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε στην Τούμπα σαν να έπαιζε κανονικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Με προσήλωση στο πλάνο και την τακτική του προπονητή του, με «ατσαλένια» άμυνα (η καλύτερη με μόλις εννέα τέρματα παθητικό σε 27 στροφές) και με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν. Αυτό είδαμε στην πρεμιέρα, που -πιθανότατα-ολοκληρώθηκε η κούρσα για τον τίτλο.

Έτσι, το πρωτάθλημα επιστρέφει στον Πειραιά μετά από δύο χρόνια. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος των «ερυθρόλευκων» όμως η ευκαιρία για διάκριση στην Ευρώπη είναι μεγάλη. Ειδικά τώρα, με το νέο πλάνο της UEFA. Για να μην παρεξηγεί ο υπογράφων, δεν λέμε να χαλαρώσει στα εναπομείναντες αγωνιστικές των play offs αλλά να ρίξει μεγάλο βάρος στο Europa League.

Εκεί που αν περάσει τη Γουλβς θα μπορέσει με δύο νίκες να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Όποιο μεγαθήριο και να πετύχει (υπενθυμίζω, αν καταφέρει και προκριθεί κόντρα στους «λύκους»), θα έχει το δικαίωμα να ελπίζει. Αυτό είναι και το…ζουμί στο φορμάτ το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα, και το επέλεξαν οι ξένοι αξιωματούχοι. Όπως και να το κάνουμε, σε δύο – μονά- παιχνίδια το αουτσάιντερ έχει περισσότερες πιθανότητες.

Και η αρμάδα του Μαρτίνς δείχνει να μην έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη διακοπή. Αυτό θα είναι το μεγάλο της «όπλο». Να επιδείξει την ίδια σκληράδα και θέληση. Επίσης, φέτος οι Πειραιώτες έπαιξαν για τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Τόσο με Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου όσο και με την Άρσεναλ που την απέκλεισε μέσα στο Λονδίνο.

Γιατί αυτές οι «μονομαχίες» είναι θέμα βραδιάς. Πως θα σε βρει το ματς. Αν είσαι τυχερός, αποφασιστικός και έτοιμος να κάνεις το παραπάνω βήμα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πάντως είναι έτοιμοι να παίξουν τα «ρέστα» τους.

Αυτό θέλει και ο κόσμος του κλαμπ. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» θέλουν εδώ και χρόνια μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη και ο εφετινός Ολυμπιακός μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρο τους. Στο λιμάνι δημιούργησαν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη και τελικά ίσως το όνειρο να μην είναι και τόσο…τρελό!

Υ.Γ: Οι λογαριασμοί με τον ΠΑΟΚ παραμένουν ανοιχτοί αφού υπάρχει η ρεβάνς του Κυπέλλου στο Φάληρο και η μεγάλη πρόκληση του νταμπλ.