Η σκέψη για μονά ματς από την UEFA και η πρόκληση για Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, δήλωσε πως η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο για μονά ματς και θα αποφασίσει οριστικά στις 17 Ιουνίου. Μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό.

Η σκέψη για μονά ματς από την UEFA και η πρόκληση για Ολυμπιακό

Ένα ένα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη κάνουν σέντρα. Το ποδόσφαιρο επανέρχεται σιγά σιγά, με τις μεγάλες λίγκες να είναι έτοιμες να ανακοινώσουν το πρόγραμμά τους. Μπορεί τα ματς στη μετά κορονοϊό εποχή να διεξάγονται υπό διαφορετικές συνθήκες και βασικά χωρίς κόσμο στις κερκίδες, αλλά τουλάχιστον το ποδόσφαιρο αρχίζει ξανά.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα σκοπεύουν να τελειώσουν στις 19 με 25 Ιουλίου. Εκείνο το διάστημα στοχεύουν να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των ομάδων και περιμένουν φυσικά τον προγραμματισμό από την UEFA για να μάθουν πότε θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, μίλησε σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης και αποκάλυψε κάποιες από τις σκέψεις της UEFA πώς θα ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό είναι ένα θέμα που αφορά σοβαρά και τον Ολυμπιακό, αφού έχει μπροστά του τη ρεβάνς με τη Γουλβς.

«Η ιδέα της UEFA είναι από τη φάση των ''8'' κι έπειτα να πάει σε μία τοποθεσία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι οριστικό μέχρι στιγμής. Θα παρθεί μια απόφαση στις 17 Ιουνίου, όταν γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής. Στόχος είναι να γίνουν μονοί αγώνες», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Χετάφε.

Εάν πράγματι πάμε σε μονά παιχνίδια από τα προημιτελικά, τότε ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση. Καλείται φυσικά πρώτα απ' όλα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουλβς, με το πρώτο παιχνίδι να έχει μείνει στο 1-1. Τι ακριβώς θα γίνει με τη ρεβάνς κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά αυτή τη στιγμή.

Αν όμως ο Ολυμπιακός περάσει τη Γουλβς και φτάσει στα προημιτελικά και η UEFA πάει στο σενάριο με τα μονά παιχνίδια, τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός. Σε ένα ματς όλα μπορούν να συμβούν όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Το πιο πιθανό είναι ότι οι Πειραιώτες θα έχουν μπροστά τους τη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής ιστορίας τους για να φτάσουν πολύ μακριά στο Europa League.