Όλα τα δεδομένα για τη ρεβάνς με τη Γουλβς

Τι ακριβώς ισχύει τώρα αναφορικά με την έδρα που θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League.

Όλα τα δεδομένα για τη ρεβάνς με τη Γουλβς

Ξεκινάμε από αυτά που ισχύουν στην παρούσα φάση ενόψει του επαναληπτικού του Ολυμπιακού με τη Γουλβς. Η UEFA ακολουθεί μία τακτική «περιμένοντας και κάνοντας». Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες ότι τελικά η ρεβάνς δεν θα γίνει στο «Molineux» λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Αγγλία με τον κορονοϊό και των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Μόνο που τα μέτρα που ισχύουν τώρα δεν σημαίνει ότι θα ισχύουν και σε δυόμισι μήνες. Είναι χαρακτηριστικό λοιπόν ότι σε πρώτη φάση η UEFA θα κοιτάξει γύρω στα μέσα Ιουνίου να δει πώς θα κυλήσει η κατάσταση στο νησί για να κάνει έναν πρώτο προγραμματισμό. Και πάλι όμως, δεν θα πρόκειται για μία οριστική απόφαση.

Αν ο επαναληπτικός δεν διεξαγόταν τον Αύγουστο (πιθανότατα πάει για 13 Αυγούστου) αλλά τον Ιούνιο, τότε να είστε σίγουροι ότι η UEFA θα είχε ήδη αποφασίσει να γίνει εκτός Αγγλίας! Με την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης να μένουν σε καραντίνα 14 ημέρες όσοι μπαίνουν στο νησί από το εξωτερικό, δεν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ταξιδέψει στο Γουλβερχάμπτον. Αναγκαστικά θα γινόταν σε ουδέτερο γήπεδο.

Είχε ακουστεί ότι η Ιρλανδία και η Γαλλία είναι δύο χώρες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την αναμέτρηση, καθώς υπάρχει ένα κοινό σημείο επαφής των κυβερνήσεων των τριών χωρών σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία.

Όλα αυτά όμως που γράφουμε είναι υποθετικά σενάρια. Για την ώρα η UEFA έχει ως πρωταρχικό στόχο να γίνει το παιχνίδι κανονικά στο Γουλβερχάμπτον. Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ίσως το τραβήξει ακόμα και έως τα μέσα Ιουλίου.

Δύσκολα θα τραβήξει περισσότερο... Μην ξεχνάμε ότι και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό του. Να στείλει δηλαδή έναν άνθρωπό του μερικές εβδομάδες νωρίτερα, έτσι ώστε να κανονίσει παραδείγματος χάρη τα της διαμονής της αποστολής. Μπορεί το ξενοδοχείο που είχε κλείσει ο Ολυμπιακός για τις 19 Μαρτίου, οπότε είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η ρεβάνς αν δεν είχε εμφανιστεί ο κορονοϊός, να βρίσκεται τον Αύγουστο σε ένα καθεστώς που δεν θα δέχεται πελάτες. Είναι λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν...

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Γύρω στις 15 με 20 Ιουνίου η UEFA θα έχει μία πρώτη εικόνα για την κατάσταση που θα επικρατεί στην Αγγλία και θα φτιάξει ένα προσχέδιο. Μετά από έναν μήνα όμως θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις της κυρίως για την έδρα που θα φιλοξενήσει το ματς. Δεν θα το αποφασίσει στις αρχές Αυγούστου. Όλα πλέον είναι ανοιχτά!