Ολυμπιακός: Ένας Γκιγιέρμε από άλλον… πλανήτη

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Γουλβς είδε ξανά τον Γκιγιέρμε να κάνει ένα ματς πολύ υψηλού επιπέδου και με μαεστρία να ελέγχει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του Πειραιά.

Ολυμπιακός: Ένας Γκιγιέρμε από άλλον… πλανήτη

Μετά από εκείνο το χτύπημα που είχε δεχτεί ο Γκιγιέρμε από τον Πασαλίδη στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε ένα σημαντικό διάστημα για να βρει τον καλό του εαυτό. Ο 28χρονος χαφ είναι ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού και όταν εκείνος δεν ήταν στα καλά του είχε θέμα και η ομάδα του Πειραιά.

Ήταν πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους» εκείνος ο τραυματισμός, διότι τον πήγε πίσω γι’ αρκετό διάστημα. Ο Βραζιλιάνος χαφ στο ματς με τη Γουλβς έδειξε γι’ ακόμα μία φορά πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό. Η φάση που ο Ολυμπιακός κάνει το γκολ ο Γκιγιέρμε δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ. Είναι ο τρόπος που… τσιμπάει τη μπάλα ανάμεσα από δύο παίκτες και το εκπληκτικό γύρισμα που κάνει στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αυτή η φάση είναι ένα πραγματικό ρεσιτάλ από τον Γκιγιέρμε, αλλά δεν είναι αυτή που πιστοποίησε το εντυπωσιακό του ματς κόντρα στη Γουλβς. Έχει κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Με πάσες ακριβείας βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει την κατοχή της μπάλας και να ελέγξει το ματς. Κόντρα στους «λύκους» έχει κάνει το τέλειο ματς με πολλά τρεξίματα στο χώρο και πλέον ο Γκιγιέρμε έδειχνε να έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό. Από το εντός έδρας ματς με την Άρσεναλ και μετά ο Βραζιλιάνος έχει γίνει ξανά ο «εγκέφαλος» του Ολυμπιακού, ο ποδοσφαιριστής που από τα πόδια του περνάνε τα πάντα.

Όποτε κρίθηκε απαραίτητο ο Γκιγιέρμε έπαιξε σαν τρίτος στόπερ και με μαεστρία ήλεγξε τη μεσαία γραμμή. Φυσικά και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μπουχαλάκη, Καμαρά, όμως στεκόμαστε σε αυτόν διότι όταν πατάει καλά ο Ολυμπιακός αλλάζει εντελώς την εικόνα του.