Μαν-τί πολυεργαλείο ήταν αυτό!

Η απόδοση του Καμαρά στο ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του, «διαβατήριο» για την Premier League.

Μαν-τί πολυεργαλείο ήταν αυτό!

Ο Μαντί Καμαρά ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Γουλβς και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο διάστημα που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, δηλαδή από τότε που έκανε το άλμα από την Κορσική στον Πειραιά. Ο μέσος από την Γουινέα είχε μόνο κάποιες λεπτομέρειες που σκίασαν μια σχεδόν τέλεια απόδοση, όπως κάποια μικρολαθάκια σε πάσες στη μεσαία γραμμή, ένα σουτ που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο όταν δοκίμασε εκτός περιοχής αλλά δεν μπόρεσε να βάλει τη δύναμη που ήθελε, αλλά και ότι στη φάση της αποβολής του Σεμέδο δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση αναχαίτισης όπως και οι άλλοι χαφ του Ολυμπιακού πριν η μπάλα φτάσει στον Ζότα.

Κατά τα λοιπά ο τύπος ήταν συγκλονιστικός! Βρισκόταν παντού. Είχε διάφορους ρόλους στο παιχνίδι, αναλόγως με τις συνθήκες που διαμορφώνονταν. Έπαιξε μπροστά από Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη στην αρχή, κάνοντας το γνωστό τρικ του Μαρτίνς να τον βάζει πολύ κοντά στον Ελ Αραμπί στο 4-3-3, ώστε να πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς και να γίνεται αρωγός του Μαροκινού στις επιθέσεις. Στη συνέχεια, μετά την αποβολή του Σεμέδο, έγινε πλάγιος χαφ, βοηθώντας πάρα πολύ τον Τσιμίκα στα μαρκαρίσματα του Τραορέ, από τη στιγμή που δεν υπήρχε πια στο γήπεδο ο (επίσης άριστος τακτικά) Μασούρας. Στη φάση του γκολ, βρέθηκε από τη δεξιά πλευρά και έκανε την υπέροχη μπαλιά στον Γκιγιέρμε πριν από το ακόμη πιο υπέροχο γύρισμα του Βραζιλιάνου στον Ελ Αραμπί. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έδειχνε να «καταπίνει» στη μεσαία γραμμή χαφ μεγάλης κλάσης όπως ο Νέβες και ο Μουτίνιο.

Ο Καμαρά έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς και είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει αυτή την εμφάνιση με μια νίκη για την ομάδα του. Ο Μαντί είναι ένα παιδί με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στο θέμα της διάρκειας στην απόδοσή του, αλλά η πρόοδος που ήδη υπάρχει στο παιχνίδι του είναι θεαματική. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο και ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό, τον οποίο θα ευγνωμονεί στη συνέχεια της καριέρας του ο Αφρικανός άσος. Όπως και τον ίδιο τον Ολυμπιακό που αποτελεί το εφαλτήριο για την καριέρα του.

Μπορεί στο «Καραϊσκάκης» να μην είχε επιτραπεί το βράδυ της Πέμπτης η είσοδος στους scout της Premier League, αλλά φυσικά το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς το είδαν. Και το όνομα του Καμαρά ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά στη λίστα τους. Θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη εάν ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι δεν παραχωρήσει με μεταγραφή πολύ μεγάλου κόστους τον Μαντί σε αγγλική ομάδα. Και θα είναι ακόμη μια τεράστια δικαίωση επένδυσης από το κλαμπ και από τον Μοντέστο που έχει τον τρόπο να ανακαλύπτει «λαβράκια» τέτοιας αξίας στην πατρίδα του...