«Limit up» στις «μετοχές» του Καμαρά στην Αγγλία!

Ο Μαντί Καμαρά με τις εμφανίσεις που έκανε κόντρα στην Άρσεναλ και στη Γουλβς έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και δη στο αγγλικό.

«Limit up» στις «μετοχές» του Καμαρά στην Αγγλία!

Παιχνίδια όπως αυτό με τη Γουλβς ή όπως το «έπος» του «Emirates» ανεβάζουν ή κατεβάζουν την χρηματιστηριακή αξία ενός ποδοσφαιριστή. Ο Μαντί Καμαρά ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που με βάση τη στατιστική υπηρεσία της UEFA, «αφηνιάζει» όταν βλέπει αγγλική ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς αναδείχθηκε ουσιαστικά MVP από το σύνολο των δημοσιογράφων, αλλά και από τους ειδικούς τη UEFA σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα των Πειραιωτών. Να θυμίσουμε ότι ο Αφρικανός χαφ ήταν εκ των κορυφαίων και στις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ και δη στο «έπος» του «Emirates».

Ο Καμαρά έχει αποδείξει ότι στα μεγάλα ματς, σε εκείνα τα παιχνίδια που απαιτούνται πνευμόνια, τρεξίματα, ποδοσφαιρικό θράσος, έως έναν βαθμό και άγνοια κινδύνου, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εξουδετερώσει τα «όπλα» των αντιπάλων, αλλά και να έχει έναν βοηθητικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί σε ρόλο... ψευτοδεκαριού, του δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να είναι ο πιο επιθετικογενής χαφ από τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, τον έχει δικαιώσει απόλυτα.

Ας πάμε όμως στα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα: Η Σέφιλντ τον περασμένο Γενάρη είχε καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Καμαρά. Μια πρόταση που δεν ικανοποιούσε τους «ερυθρόλευκους», ενώ είχαν φροντίσει να διαμηνύσουν ότι δεν σκέφτονταν σε καμία περίπτωση την αποχώρησή του από το λιμάνι μεσούσης της μεταγραφικής περιόδου.

Στα μανατζερικά στέκια έχουν κυκλοφορήσει διάφορα. Ότι για παράδειγμα η τιμή πώλησης που του έχει βάλει ο Ολυμπιακός είναι 25+ εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που κατά τα φαινόμενα δύσκολα θα μπορούσε να φέρει, ωστόσο, για τις αγγλικές ομάδες δεν είναι και... τίποτα να βγάλουν ένα τέτοιο ποσό από τα ταμεία τους. Ειδικά για έναν παίκτη που έχει κάνει «σμπαράλια» τη μεσαία γραμμή της Γουλβς και της Άρσεναλ, ενώ και στο ματς του Λονδίνου με την Τότεναμ τον περασμένο Νοέμβριο είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Ο Καμαρά έχει φροντίσει μέσω των ευρωπαϊκών του παρουσιών να εκτοξεύσει τις μετοχές του και να το όνομά του να συζητιέται ακόμα περισσότερο στην Premier League. Το τι θα συμβεί τελικά, αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τον 23χρονο άσο από την Γουινέα.