Αφού το παραδέχτηκε και η Γουλβς...

Όταν σε αποθεώνει η ομάδα που έχει νικήσει φέτος δύο φορές την Σίτι, έχει ζορίσει την Λίβερπουλ, πριν από 10 μέρες κέρδισε με ανατροπή μέσα στο Λονδίνο και στο Europa League πήγαινε τρένο, τότε το 1-1 και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, είναι από τα μεγαλύτερα κέρδη του ματς του Ολυμπιακού με τους «λύκους».

Αφού το παραδέχτηκε και η Γουλβς...

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν το φαβορί σε καμία περίπτωση σε αυτό το αντάμωμα με τη Γουλβς. Φυσικά, αουτσάιντερ παραμένει και μετά το 1-1. Απλώς, χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία να πάει με άλλον αέρα στο «Μολινό» (όποτε αποφασίσει φυσικά η UEFA να πάει)!

Στο Καραϊσκάκη παίχτηκαν δύο ματς. Το ένα πριν από την αποβολή του Σεμέδο όπου η Γουλβς μόνο με «λύκο» δεν έμοιαζε. Αντιθέτως, έμοιαζε με ένα... άκακο ζωάκι και ο Ολυμπιακός με μία ομάδα που για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δεν χαμπαριάζει τίποτα!

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα άδειο γήπεδο έχουν την κατοχή 61-39% στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας μάλιστα για ένα 10λεπτο με παίκτη λιγότερο, αυτό σημαίνει ότι η Γουλβς βρήκε κακό μπελά. Δεν το γράφουμε τυχαία. Η Γουλβς είναι η ομάδα που είχε μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής από την Σίτι του Γκουαρδιόλα!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μέχρι και την αποβολή του Σεμέδο, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μπορεί να μην έκανε την μεγάλη ευκαιρία, μπορεί να μην «πυροβολούσε» κατά ρυπάς τον Ρουί Πατρίσιο, αλλά αυτό που είχε κερδίσει στο πρώτο μισάωρο του αγώνα δεν ήταν τίποτε άλλο από το ότι η Γουλβς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Παίκτες με την ποιότητα του Μουτίνιο, του Ζότα, του Τραορέ και του Ντόχερτι είχαν πελαγώσει. Αν εξαιρεθεί ο Ρούμπεν Νέβες που διασώθηκε στο πρώτο κακό ημίωρο της Γουλβς, το δημιουργικό κομμάτι των «λύκων» ήταν βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του Νούνο.

Το ότι η Γουλβς δεν άλλαξε δεύτερη φάση χωρίς να βαριανασαίνει, οφείλεται 100% στο φοβερά πειθαρχημένο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Καμαρά έκανε ένα απίστευτο ματς. Συμπαραστάτης του και ο Γκιγιέρμε, ο οποίος δεν φοβήθηκε όταν η ομάδα του έπαιξε με δέκα παίκτες. Εκείνοι ξεκίνησαν το γκολ του Ελ Αραμπί. Ο Καμαρά έδωσε στον Γκιγιέρμε και εκείνος ως κλασικός λάτιν έπιασε κορόιδο με ένα τσιμπηματάκι της μπάλας τον αντίπαλό του και στη συνέχεια πρόσφερε το... δωράκι στον Ελ Αραμπί.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα γκολ από «στημένο» και αυτό από καραμπόλα κιόλας, σημαίνει και πολλά για το ότι οι παίκτες του Μαρτίνς άντεξαν κόντρα σε μία ομάδα που έχει συνηθίσει κάθε Κυριακή να παίζει σε άλλες ταχύτητες. Κυρίως όμως αυτό που έχει κερδίσει ο φετινός Ολυμπιακός είναι η αναγνώριση των αντιπάλων του. Όταν φτάνουν στο σημείο και οι παίκτες της Γουλβς να παραδέχονται ότι η εικόνα άλλαξε λόγω της αποβολής του Σεμέδο και ότι έως εκείνη τη χρονική στιγμή είχαν βρει τον μπελά τους και δεν μπορούσαν να βρουν λύση απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήλεγχε στο 100% το ματς.

Ανοιχτοί είναι οι λογαριασμοί ενόψει της ρεβάνς, αλλά το θέμα είναι να δούμε πότε θα γίνει ο επαναληπτικός στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή άλλα πράγματα προέχουν. Να ησυχάσει όλος ο πλανήτης με τον κορονοϊό που μπήκε βίαια στη ζωή μας.