Δεν τρόμαξε από τη Γουλβς ο Ολυμπιακός, αλλά την τρόμαξε

Ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στη Γουλβς και ίσως με άλλες συνθήκες θα το έπαιρνε, αλλά σίγουρα κέρδισε ξανά το σεβασμό της Ευρώπης.

Δεν τρόμαξε από τη Γουλβς ο Ολυμπιακός, αλλά την τρόμαξε

Το αν θα περάσει ο Ολυμπιακός τη Γουλβς είναι κάτι που δεν ξέρουμε πότε θα το μάθουμε και αν θα το μάθουμε. Επομένως τα δεδομένα που έχουμε είναι από το ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα ματς περίεργο με δύσκολες συνθήκες που έγιναν ακόμα πιο δύσκολες στη διάρκεια του αγώνα με την αποβολή του Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι έδειξε δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ότι έχει ένα πλάνο το οποίο το υπηρετεί ανεξάρτητα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Δεύτερον είναι μία ομάδα που έδειξε αντίδραση και εναλλακτικό σχέδιο όταν της στράβωσαν όλα.

Η ομάδα του Πειραιά μέχρι την αποβολή του Σεμέδο, κυριαρχούσε στο γήπεδο, είχε τον έλεγχο και δεν έδειχνε πως θα απειληθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, έπαιζε τη μπάλα του απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Δεν είχε κάνει τη μεγάλη φάση, αλλά έβγαζε μία εμπιστοσύνη και σιγουριά πως αυτό θα συνέβαινε.

Μετά την αποβολή του Σεμέδο ο Ολυμπιακός αναπροσάρμοσε το πλάνο του. Έπαιξε πιο κλειστά στην άμυνα, αλλά χτύπησε και την κατάλληλη στιγμή. Με τον εκπληκτικό Καμαρά να κάνει ένα τρομερό ματς βρήκε τη φάση του 54’ και το γκολ. Από καθαρή ατυχία ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, δυστυχώς συμβαίνουν.

Το θέμα είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη στιγμή δεν τρόμαξαν από τη Γουλβς, η οποία κουβαλούσε τη φήμη της ομάδας που μπορούσε να διαλύσει κάθε σχέδιο του Ολυμπιακού. Περισσότερο την τρόμαξε και της έδειξε πως δεν πέταξε τυχαία εκτός Ευρώπης την Άρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην είναι φαβορί για τη ρεβάνς, όποτε αυτή γίνει, αλλά έχουν πολλές πιθανότητες να επαναλάβουν το έπος του Λονδίνου.