Ολυμπιακός-Γουλβς: Ο Μαρτίνς με τους Άγγλους και η Γουλβς με Πορτογάλους

Είναι η τέταρτη φορά που ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική του ηγεσία θα βρει απέναντι του έναν αγγλικό σύλλογο. Δεν της πάνε της Γουλβς οι Πορτογάλοι.

Ολυμπιακός-Γουλβς: Ο Μαρτίνς με τους Άγγλους και η Γουλβς με Πορτογάλους

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, αλλά όπως και να ‘χει είναι ένα ματς-πρόκληση για όλους στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν ακόμη έναν αγγλικό σύλλογο και ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρει απέναντι του έναν παλιό του γνώριμο τον Νούνο Εσπίριτο.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι η πρώτη φορά που θα συγκρουστεί με αγγλικό σύλλογο και είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα τα έχει πάει αρκετά καλά. Το περσινό καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa League οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στο δρόμο τους τη Μπέρνλι μία ομάδα σκληρή, μία ορισμός του αγγλικού συλλόγου. Την απέκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι» και μπήκαν στους ομίλους της διοργάνωσης. Στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός τη νίκησε με σκορ 3-1.

Στη φάση των ομίλων του φετινού Champions League ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντι του την Τότεναμ, μία ομάδα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από της Μπέρνλι. Το συγκρότημα του Μαρτίνς στάθηκε πολύ καλά στο εντός έδρας ματς με την Τότεναμ. Βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά το σκορ αυτό διαμορφώθηκε κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 2-2, ενώ θα μπορούσε μέχρι να κάνει μέχρι και την ολική ανατροπή.

Στη φάση των «32» του Europa League ο Ολυμπιακός βρήκε στο δρόμο του την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» και αυτοί είχαν τη δική τους φιλοσοφία και μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα επί Μαρτίνς που δεν δέχτηκε γκολ στο φαληρικό γήπεδο και κατάφερε να φύγει και με τη νίκη (1-0). Βέβαια στο τέλος της ιστορίας ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής αφήνοντας την εκτός Ευρώπης εκείνο το επικό βράδυ του Φλεβάρη στο Λονδίνο.

Τώρα στο δρόμο του Ολυμπιακού βρίσκεται η Γουλβς, η ομάδα έκπληξη της φετινής Premier League που είναι καλά δουλεμένη και παίζει υπέροχο ποδόσφαιρο. Μία πολύ επικίνδυνη ομάδα με πολύ καλές μονάδες. Στο Καραϊσκάκη έχουν εμφανιστεί και τα τρία αποτελέσματα με αντίπαλο αγγλικό συλλόγους. Βέβαια για την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος βρήκε απέναντι της την Μπράγκα, μία πορτογαλική ομάδα και δεν την νίκησε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια. Το ματς στην Πορτογαλία έμεινε στο 3-3, ενώ στο Γούλβερχαμπντον έχασε 1-0. Μπορεί να έχει τη σημασία του αυτό, διότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πολύ έντονο το πορτογαλικό στοιχείο.