Ολυμπιακός - Γουλβς: Ευρωπαϊκή... τρικλοποδιά λόγω κορονοϊού!

Διπλό το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αφού εκτός του ότι η Γουλβς είναι καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στο πλευρό τους και το αβαντάζ που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τη διαφορά στην αναμέτρηση του Φαλήρου: Τον «πύρινο» κόσμο τους. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ολυμπιακός - Γουλβς: Ευρωπαϊκή... τρικλοποδιά λόγω κορονοϊού!

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός βρίσκεται ομολογουμένως σε πολύ καλό… φεγγάρι, αφού πέρα από το γεγονός ότι πιάσαμε Μάρτιο και βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους του (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη), η αγωνιστική του εικόνα δείχνει πως είναι σε θέση να κυνηγήσει και τις τρεις διοργανώσεις με αξιώσεις. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει αποκτήσει αποφασιστικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας νικήσει κατά κράτος τον βασικό του αντίπαλο στην κούρσα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα μέσα στην έδρα του.

Βλέποντάς το ρεαλιστικά, η διαφορά βαθμών με την οποία μπαίνουν στα επερχόμενα πλέι οφ οι δύο ομάδες είναι απαγορευτική για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά την τιμωρία του βρίσκεται στο -14 από τους Πειραιώτες. Και ό,τι κι αν συμβεί στην έφεση που έχουν καταθέσει οι Θεσσαλονικείς, το μειονέκτημά τους θα είναι σε κάθε περίπτωση τεράστιο σε ό,τι έχει να κάνει με τις πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί για την επιστροφή του στα πρωταθλήματα ύστερα από… διάλειμμα δύο σεζόν.

Στο Κύπελλο, παρά την ανέλπιστη ανατροπή του ΠΑΟΚ από 0-2 σε 3-2, η ομάδα του Πειραιά εξακολουθεί να έχει βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση στον τελικό. Από τη μία έχει πετύχει δύο εκτός έδρας γκολ, από την άλλη ήταν -για δεύτερο σερί ματς κόντρα στην ίδια ομάδα- εμφανώς ανώτερος από τον αντίπαλό του, με περισσότερη δημιουργικότητα, με πιο πολλές και πιο κλασικές ευκαιρίες.

Το μεγάλο όνειρο, όμως, για πολλούς φίλους του Ολυμπιακού είναι η Ευρώπη. Αυτός είναι ο τρανός τους πόθος κι εκεί περιμένουν με ανυπομονησία να διακριθεί η ομάδα, να κάνει το βήμα παραπάνω και να γράψει άλλη μια ένδοξη σελίδα στην πλούσια ιστορία της. Ύστερα από τρία χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ξανά στους «16» του Europa League κι έχουν μπροστά τους μια «χρυσή» ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα.

Στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Γουλβς ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν τους φιλάθλους του περισσότερο απ’ ό,τι με την Άρσεναλ…

Όμως πέρα από τη Γουλβς, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει ένα ακόμη απρόσμενο εμπόδιο: Την έλλειψη ενός από τα μεγαλύτερα όπλα του. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, η ομάδα του Πειραιά θα κληθεί να υποδεχθεί το αγγλικό κλαμπ χωρίς τον κόσμο της ελέω του κορονοϊού, που μετά την Ασία σαρώνει και την Ευρώπη. Διπλό, λοιπόν, το πρόβλημα για το συγκρότημα του Μαρτίνς, αφού εκτός του ότι η Γουλβς είναι ιδιαίτερα δυνατή και υπολογίσιμη φέτος, δεν θα έχει στο πλευρό του και το αβαντάζ που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τη διαφορά στην αναμέτρηση του Φαλήρου: Τον «πύρινο» κόσμο του.

Και είναι αλήθεια ότι στα δύο παιχνίδια με τη συγκεκριμένη ομάδα, ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν τους φιλάθλους του περισσότερο απ’ ό,τι με την Άρσεναλ, ή ακόμα ακόμα και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο σε εκείνη τη θρυλική βραδιά κόντρα στη Μίλαν. Ο λόγος είναι απλός: Η Γουλβς ως σύνολο αυτό καθαυτό είναι καλύτερη τόσο από την Άρσεναλ όσο και από την προ ενάμιση έτους Μίλαν.

Σε αντίθεση με αυτές τις δύο ομάδες, όμως, οι «λύκοι» είναι… άβγαλτοι στην Ευρώπη. Σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι η αμέσως προηγούμενη ευρωπαϊκή τους παρουσία ήταν τη σεζόν 1980-1981 στο Κύπελλο UEFA! Η λογική, λοιπόν, λέει ότι μια ομάδα με μεγάλη απειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις (τις οποίες αντιθέτως ο Ολυμπιακός έχει φάει με το… κουτάλι τις τελευταίες δύο δεκαετίες) θα επηρεαζόταν ευκολότερα και περισσότερο σε ένα «καυτό» Γ. Καραϊσκάκης. Έλα, όμως, που μάς… έλαχε ο κορονοϊός!