Ολυμπιακός - Γουλβς: Πάλεψε για αναβολή η Γουλβς, οριστικό «όχι» της UEFA

Η δυσαρέσκεια της Γουλβς για το «όχι» της UEFA σε αναβολή του Ολυμπιακός - Γουλβς... «από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του, έχει προσβληθεί από τον ιό».

Ολυμπιακός - Γουλβς: Πάλεψε για αναβολή η Γουλβς, οριστικό «όχι» της UEFA

Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Telegraph η διοίκηση της Γουλβς είχε ζητήσει από την UEFA την αναβολή του αγώνα της Πέμπτης (12/3) με τον Ολυμπιακό. Μόνο που τελικά η προσπάθειά της έπεσε στο κενό.

Η «Telegraph» ανέφερε ότι η διοίκηση της Γουλβς είναι θορυβημένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μπροστά στο ενδεχόμενο να ρισκάρουν την υγεία των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, ζητά την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (12/3).

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας επικοινώνησαν χθες το μεσημέρι με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την οποία ζήτησαν να επανεξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα.

Πλέον είναι δεδομένο ότι αύριο και χωρίς φιλάθλους -όπως είχε προγραμματιστεί- θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς για του «16» του Europa League. Αργά χθες το βράδυ, η UEFA, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γουλβς, απέρριψε σχετικό αίτημα για αναβολή του αγώνα που υπέβαλαν επίσημα οι «λύκοι».

«Η Γουλβς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένα επίσημο αίτημα που υποβλήθηκε στην UEFA προτείνοντας την αναβολή της αναμέτρησης της Πέμπτης στο Europa League με τον Ολυμπιακό απορρίφθηκε από την UEFA.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί, πίσω από κλειστές πόρτες, σύμφωνα με την αναγκαστική προσωρινή αναστολή παρουσίας φιλάθλων στις αθλητικές εκδηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, για να περιοριστεί η διάδοση του κοροναϊού (Covid-19) στην Ελλάδα.

Η θέση μας είναι ότι το ταξίδι θέτει περιττούς κινδύνους για τους παίκτες, το προσωπικό, τους οπαδούς και τις οικογένειες όλων αυτών που θα ταξιδέψουν, σε τόσο κρίσιμες στιγμές», ανέφερε η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

«Η ανησυχία μας είναι επίσης για τους αντιπάλους μας, των οποίων οι παίκτες και το προσωπικό εξετάστηκαν σήμερα (σ.σ:χθες) και αναμένεται πλέον να αγωνιστούν σε ένα σημαντικό παιχνίδι, κάτω από τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, από τι στιγμή που ο ιδιοκτήτης τους, έχει προσβληθεί από τον ιό. Υπάρχει επίσης απογοήτευση επειδή ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους των δύο ομάδων, καθώς αυτό είναι μέρος του γεγονότος που καθιστά την ευρωπαϊκή διοργάνωση τόσο ξεχωριστή, καθώς και το γεγονός ότι οι οπαδοί μας έχουν μας ήδη υποστηρίξει εξαιρετικά το Europa League ήδη αυτή τη σεζόν».