Γουλβς: Ομάδα - θαύμα, αλλά με μία τρανταχτή αδυναμία!

Πολύς ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τις ομολογουμένως πολλές αρετές της Γουλβς, αλλά έχει κι εκείνη τη δική της «αχίλλειο πτέρνα», πάνω στην οποία θα «πατήσει» ο Ολυμπιακός.

Γουλβς: Ομάδα - θαύμα, αλλά με μία τρανταχτή αδυναμία!

Όταν έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Γουλβς, όσοι γνωρίζουν τα της Premier League και παρακολουθούν τους «λύκους», συμφώνησαν ότι πρόκειται για μία κακή κλήρωση. Ακόμα και ο Μαρτίνς κατά την επιστροφή της αποστολής από το Λονδίνο μετά το έπος του «Emirates», έλεγε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη ομάδα που είναι εντελώς διαφορετική από την Άρσεναλ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανώτερη των «κανονιέρηδων».

Η αλήθεια είναι ότι αυτό πιστεύει ο Μαρτίνς. Θεωρεί ότι η Γουλβς είναι μία ομάδα που δεν θυμίζει τόσο πολύ αγγλικό κλαμπ και παραπέμπει περισσότερο σε ένα πορτογαλικό κλαμπ που στηρίζεται πολύ στην τεχνική και λιγότερο στη δύναμη. Ασυζητητί, έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από την Άρσεναλ και μοιάζει από το ξεκίνημα της σεζόν να είναι πιο πειθαρχημένο και πιο καλοδουλεμένο σύνολο. Δικαίως λοιπόν έχουν γίνει ένα σωρό αφιερώματα για τις αρετές της Γουλβς. Και πώς να μην γίνουν άλλωστε όταν έχει κερδίσει δύο φορές την Σίτι, κέρδισε την Τότεναμ στο Λονδίνο, έχει ζορίσει την εν δυνάμει πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ και πηγαίνει «τρένο» στο Europa League έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου!

Δεν το κρύβουν στο «Μολινό» ότι κρυφός τους πόθος είναι να φτάσουν έως το τέλος της ξέφρενης πορείας που έχουν κάνει φέτος στην Ευρώπη. Το θέμα λοιπόν είναι αν θα μπορέσει να την σταματήσει ο Ολυμπιακός. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει ως «καταδικασμένο». Η φετινή ομάδα του Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει… κηδείες εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Στην Γουλβς το αισθάνονται ότι έχουν την «ταμπέλα» του φαβορί, αλλά αυτό μπορεί στο τέλος να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για μία τέλεια ομάδα. «Πονάνε» όλες οι ομάδες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όσα τρόπαια κι αν έχουν κατακτήσει, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται. Δεν γίνεται λοιπόν να αποτελεί εξαίρεση η Γουλβς, μια ομάδα που στη φετινή Premier League έχει 13 ισοπαλίες, 6 ήττες και 10 νίκες σε 29 παιχνίδια.

Οπότε, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον «οδοστρωτήρα»! Προφανώς, κάτι λάθος έκανε και δεν κέρδισε στα 19 από τα 29 ματς που έχει δώσει στην Αγγλία. Και μιλάμε για ισοπαλίες μεταξύ άλλων με Μπέρνλι, Σέφιλντ, Σαουθάμπτον, Μπράιτον και Νιούκαστλ, όλες στο «Μολινό»! Επίσης, έχει ηττηθεί εκτός έδρας από την Γουότφορντ που παλεύει για την παραμονή της. Όλα αυτά που σας περιγράφουμε είναι η τρανή απόδειξη ότι η Γουλβς δεν είναι μία άτρωτη ομάδα.

ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΜΥΝΑ

Αν δείτε προσεκτικά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των «λύκων» στην Πρέμιερ Λιγκ, τότε θα διαπιστώσουμε το εξής: Ότι η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο τα βρίσκει σκούρα με αντιπάλους που αμύνονται μαζικά και δεν αφήνουν χώρους. Η Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ που τα βρήκαν μπαστούνια, κατέβηκαν φουλ επιθετικά και αντιμετώπισαν προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον!

Η Γουλβς απέναντι σε οργανωμένες άμυνες ζορίζεται και το συγκεκριμένο στοιχείο εμφανίζεται να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της. Ο Νούνο έχει φτιάξει ένα σύνολο που είναι «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις. Πιέζει ψηλά για να κλέψει μπάλες και να βγει ταχύτατα στην κόντρα, αλλά αν π.χ. ο Ολυμπιακός πάει κάπως πιο συντηρητικά, δεν βγει από τα αποδυτήρια με το πόδι στο… γκάζι και δεν δώσει το δικαίωμα στην Γουλβς να πιστεύει ότι μπορεί να βγει στον κενό χώρο με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς που έχει, τότε θα ελαχιστοποιηθούν οι απειλές προς την ερυθρόλευκη εστία θα είναι πολύ λιγότερες.

Δεν λέμε ότι είναι ανίκανη στο να «σπάει» καλοστημένες άμυνες. Ίσα-ίσα έχει ένα σωρό παίκτες με υψηλό δείκτη τεχνικής, όμως, δεν είναι το καλύτερο στοιχείο στο παιχνίδι της και για αυτό τον λόγο την έχει πατήσει με ομάδες τύπου Μπράιτον, Μπέρνλι, Σαουθάμπτον και Νιούκαστλ που δεν της άφησαν πολλούς ανοικτούς χώρους να κινηθεί.

Κάπως έτσι αναμένεται να το προσεγγίσει ο Μαρτίνς το ματς. Θα κοιτάξει έως έναν βαθμό να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού των «λύκων», αφού αν βρει τον Ολυμπιακό στο… ξέφωτο, είναι δεδομένο ότι ο Σα θα έχει μπόλικη δουλειά. Εδώ την πάτησαν ομάδες όπως η Σίτι παίζοντας με πολύ ψηλά τις γραμμές τους και αφήνοντας εκτεθειμένες τις άμυνές τους. Δεν κατάλαβαν το πόσο γρήγορα έβγαιναν οι Τραορέ, Ζότα, Μουτίνιο, Χιμένεθ και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές στην αντεπίθεση…