Καλά που δεν έδιωξε μετά τη Λαμία τον Μαρτίνς - Να ξεχειλίσει την Κυριακή το «Καραϊσκάκης»

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το ηρωϊκό δίδυμο Μπα-Σισέ, τα δυσάρεστα νέα για τον Τσιμίκα, τα 300 λεπτά με Άρσεναλ, ΠΑΟΚ και προτρέπει τον κόσμο να γεμίσει την Κυριακή το "Καραϊσκάκης" στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός. Γιατί ο Ολυμπιακός έφτασε από το ναδίρ στο ζενίθ.

Καλά που δεν έδιωξε μετά τη Λαμία τον Μαρτίνς - Να ξεχειλίσει την Κυριακή το «Καραϊσκάκης»

Όταν ο Ματιέ Βαλμπουενά στα 35 χρόνια του παίζει σχεδόν τρία ενενηντάλεπτα, με Άρσεναλ(δις), ΠΑΟΚ και πανηγυρίζει ένα μεγάλο «διπλό» στην Τούμπα, ένα τεράστιο «διπλό» στο Λονδίνο και μια απίστευτη πρόκριση στους «16», τότε αξίζει να ξεχειλίσει την Κυριακή το «Καραϊσκάκης» για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; τον χαλκέντερο Γάλλο παίκτη, τον Τσιμίκα που του έλεγαν «βγες έξω», κι αυτός απαντούσε «αφήστε με ήσυχο», τους δυο στόπερ Μπά, Σισέ, που ήταν τρίτοι, τέταρτοι στις επιλογές του Μαρτίνς μετά τους Σεμέδο, Μεριά. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κανέναν, αφού και οι 15 ήταν υπέροχοι.

Ε, αυτά τα παιδιά κατάφεραν να παίξουν ηρωικά, αλλά και συγκροτημένα σε τρία σπουδαία ματς και γι αυτό αξίζει να γεμίσει το «Καραϊσκάκης» την Κυριακή στις 7μμ, κόντρα στον Παναιτωλικό. Έχουν αδειάσει οι μπαταρίες τους μετά από 300 λεπτά μεγάλων αγώνων, παίζουν από τον Ιούλιο συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ταξίδεψαν από το Κράσνονταρ ως το Λονδίνο και συνεχίζουν. Απολογισμός; Συν 5 βαθμοί, μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αήττητος στην Ελλάδα, 7 νίκες, 2 ισοπαλίες στην Ευρώπη, στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζουν…

Όπως είπε και ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο διπλό στο Λονδίνο, στο ματς με την Τότεναμ, με τις ίδιες μπλε φανέλες, αλλά ας όψεται ο Μεριά που χάλασε το πάρτι και η απομάκρυνση του ανέδειξε τους Αφρικανούς Μπά, Σισέ. Δυο ταλαντούχοι παίκτες, χωρίς πολλές εμπειρίες, που βρέθηκαν να κρατούν το οχυρό στις αγγλικές επιθέσεις. Και τα κατάφεραν περίφημα. Κέρδος και το αμυντικό δίδυμο, που έχει πολλά χρόνια μπάλας μπροστά του.

Μέσα στα ευχάριστα υπάρχουν και … δυσάρεστα. Και δεν είναι άλλα από την σούπερ απόδοση και στο Λονδίνο του Τσιμίκα, που είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να μείνει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μακράν ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και θα πετάξει πολύ ψηλά. Ας τον χαρούμε όσα ματς απομένουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, γιατί μετά θα τον βλέπουμε από την τηλεόραση…

Γι αυτό και για να μην έχουν προβλήματα όλοι οι ήρωες στο κυριακάτικο ματς με τον Παναιτωλικό, πρέπει να τους δώσουν … φτερά στα ποδάρια οι 35.000 θεατές που θα κατακλύσουν τον Ναό. Υπάρχουν βέβαια οι εφεδρείες και τι εφεδρείες; Φορτούνης, Σεμέδο, Χασάν, Λάζαρος, Γκασπάρ, αλλά και οι Μασούρας, Λοβέρα, Αβραάμ, Τοροσίδης, Μορ, Καφού, που μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους την προτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος όμως πρέπει και οφείλει απέναντι στους παίκτες , τον προπονητή, τη διοίκηση να πάει στο γήπεδο , αφού οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ματαιωθεί και δεν πρέπει να τους σταματήσει στο δρόμο προς το πειραϊκό γήπεδο, ο κορονοιός.

ΥΓ1 : Σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση των παικτών του Ολυμπιακού, που έμειναν στην Ελλάδα για διαφορετικούς λόγους. Τέτοια ματς θα υα διηγείσαι στα εγγόνια σου, λέγοντας «ήμουν κι εγώ εκεί», και ας μην έπαιζες δευτερόλεπτο. Ρωτήστε τον Τοροσίδη

ΥΓ2: Φαντασθείτε που θα ήταν τώρα ο Ολυμπιακός, αν ο Μαρινάκης έδιωχνε τον Μαρτίνς μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου από τη Λαμία και μετά τα 3 γκολ που δέχθηκε στην Τούμπα. Αυτό ζητούσαν οι χιλιάδες προπονητές της εξέδρας. Η ποδοσφαιρική λογική λέει κρατάμε τον προπονητή για να χτίσει την ομάδα, αυτό έγινε και να το αποτέλεσμα.

ΥΓ3: Και τι δεν άκουσε όλη τη χρονιά ο Μασούρας; Έβαλε κάτω το κεφάλι, δούλεψε και από χθες όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού πίνουν νερό στο όνομα του για την εκπληκτική σέντρα στον Ελ Αραμπί