Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Αγγλικό το άγχος, «ερυθρόλευκο» το κίνητρο

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ (27/2, 22:00, LIVE στο fosonline.gr με στόχο μια άνευ προηγουμένου υπέρβαση και πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League. Οι Άγγλοι με προβάδισμα και άγχος, οι Πειραιώτες με την πλάτη στον τοίχο και κίνητρο υπέρβασης.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Αγγλικό το άγχος, «ερυθρόλευκο» το κίνητρο

Πριν μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Άρσεναλ (0-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League. Απόψε (27/2, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) στη δύσκολη ρεβάνς καλείται στο Emirates να κάνει την υπέρβαση, να ψάξει να βρει το γκολ που κυνήγησε και στο πρώτο παιχνίδι.

Προφανώς, ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ και η αγγλική ομάδα το φαβορί. Αυτό ήταν δεδομένο και πριν το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οι Πειραιώτες δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Θα τα παίξουν όλα για όλα για το θαύμα της πρόκρισης στους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Άλλοι «κανονιέρηδες» με Αρτέτα

Η έλευση του Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της Άρσεναλ μεταμόρφωσε την αγγλική ομάδα προς το καλύτερο. Οι χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα... μαζεύτηκαν σε σημαντικό βαθμό. Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά το 2-1 επί της Μπόρνμουθ στο Κύπελλο Αγγλίας, δέχθηκε 2 γκολ από την Έβερτον (2-3) την Κυριακή που μας πέρασε.

Την ίδια στιγμή, οι Λονδρέζοι τρέχουν ένα μεγάλο αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, αφού η τελευταία φορά που ηττήθηκαν ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2019 από το την Τσέλσι με 2-1 στην Premier League.

Μόνο ο Ομάρ από το 2-3

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει μία ιστορική νίκη σε αυτό το γήπεδο κόντρα στους «κανονιέρηδες» το περίφημο 2-3 επί Μάρκο Σίλβα στις 29/10/2015 στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Μάλιστα, από εκείνο το ιστορικό πλέον ματς, στην ομάδα υπάρχει μόνο ο Κώστας Φορτούνης και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο Έλληνας άσος, ωστόσο, δεν ακολούθησε την αποστολή και έμεινε στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να είναι ο μοναδικός που θα βρεθεί στην ενδεκάδα στο ίδιο γήπεδο, 4,5 χρόνια μετά τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο.

Άγχος έχει το φαβορί, το αουτσάιντερ έχει κίνητρο

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η φετινή Άρσεναλ δημιούργησαν προσδοκίες στον κόσμο πριν το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, με το 0-1 στο Φάληρο έχει κάνει σημαντικό βήμα.

Πέραν του όποιου προβαδίσματος διαθέτει η αγγλική ομάδα, έχει βάλει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχής της στο Champions League της επόμενης σεζόν. Όχι πως είναι απίθανο να βγει και από την Premier League, ειδικά με την ορατή αγωνιστική βελτίωση των τελευταίων εβδομάδων.

Γι' αυτό και απόψε το άγχος το έχει φαβορί, ο γηπεδούχος, αυτός που έχει κάτι να χάσει. Την ελπίδα όμως και το μεγαλύτερο κίνητρο για υπέρβαση τα έχει πάντα το αουτσάιντερ, αφού γι' αυτόν το ρίσκο είναι μικρότερο.

Κανείς προφανώς δεν θα κατηγορήσει τον Ολυμπιακό, αν αποκλειστεί (ειδικά αν σταθεί αξιοπρεπώς στο Emirates) από μία ομάδα επιπέδου Άρσεναλ. Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, θα έχουμε έναν ιστορικό και άνευ προηγουμένου θρίαμβο...