Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Χωρίς πανικό, αντιμετωπίζουν στο Λονδίνο τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ζήσαμε την εμπειρία στο Λονδίνο και πώς αντιμετωπίζουν την απειλή οι Λονδρέζοι.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός:  Χωρίς πανικό, αντιμετωπίζουν στο Λονδίνο τον κορονοϊό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κορονοϊός έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα, αφού είχαμε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση του Covid-19. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Λονδίνο και κατά την άφιξη τους οι ποδοσφαιριστές έβαλαν ειδικές μάσκες για προληπτικούς λόγους.

Οι βρετανικές αρχές είναι σε επιφυλακή όπως είναι όλες οι χώρες, αφού πλέον ο κορονοϊός μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε. Πάντως στην καθημερινότητα τους οι Άγγλοι αντιμετωπίζουν με τεράστια ψυχραιμία την όλη κατάσταση.

Ολυμπιακός: Με μάσκες στο Λονδίνο οι παίκτες λόγω κορονοϊού (pics)

Και θα σας το μεταφέρουμε έτσι όπως το βιώσαμε στο ταξίδι μας προς το Λονδίνο. Η εικόνα στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι αλήθεια ότι μας ξάφνιασε. Οι επτά στους δέκα στις πύλες αναχώρησης φορούσαν μάσκες και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ξένους, αλλά και σε Έλληνες. Η εικόνα που σας μεταφέρουμε είναι πριν γίνει γνωστό πως υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη.

Φορώντας όλοι τις μάσκες μας ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο καταλαβαίναμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στην Αθήνα είναι ενδεικτικό πως είδαμε ακόμη και τις κοπέλες που κάνουν τον τελευταίο έλεγχο σε κάρτες επιβίβασης και διαβατήρια να φορούν μάσκες.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο Λονδίνο και είναι αλήθεια ότι περιμέναμε τα χειρότερα. Με μάσκα κυκλοφορούσαμε στο αεροδρόμιο Χίθροου και στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας. Ήμασταν, όμως οι μοναδικοί. Ούτε ένας σε μετρό ή σε κάποιο άλλο Μέσο μεταφοράς δεν κυκλοφορούσε με μάσκα. Ούτε στους δρόμους του Λονδίνου βλέπει κανείς πολίτες με μάσκες και είναι γεγονός πως όταν τη φοράς σε κοιτάζουν και περίεργα. Οι Λονδρέζοι αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με απόλυτη ψυχραιμία και όχι με σκηνές πανικού.