Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Βαλμπουενά στο «Emirates»! (pics - vid)

Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, είχε παίξει με τη Μαρσέιγ στο «Emirates» πριν από 7 χρόνια. Και είχε σκοράρει στις αρχές της καριέρας του επί αγγλικού εδάφους

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Βαλμπουενά στο «Emirates»! (pics - vid)

Πρωταγωνιστής στην πολύ δύσκολη προσπάθεια του Ολυμπιακού στην αυριανή ρεβάνς στο Λονδίνο θα είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει αστείρευτες δυνάμεις και μεγάλο πείσμα για τις νίκες σε κάθε παιχνίδι. Ο Γάλλος ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς και φιλοδοξεί να έχει απόδοση ηγέτη στη ρεβάνς για να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο την ομάδα του.

Ο Βαλμπουενά έχει σημαντική εμπειρία από τα αγγλικά γήπεδα ως αντίπαλος των κορυφαίων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ στην Ευρώπη αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μαρσέιγ. Στην πολυετή παρουσία του στην ομάδα της Μασσαλίας έχει αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές σε βρετανικά γήπεδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα αποτελεί σταθμό στην τεράστια καριέρα του το γκολ νίκης που είχε βάλει το 2007 στο «Άνφιλντ», όταν η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει της Λίβερπουλ με 1-0!

Εναντίον της Άρσεναλ έχει αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο πριν από 7 χρόνια και τώρα επιστρέφει για να παίξει ξανά στην έδρα των «κανονιέρηδων». Το 2013 είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ με την Άρσεναλ, με την αγγλική ομάδα να επικρατεί με 2-0. Στο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με αντίπαλο την Τότεναμ ο Ματιέ είχε μείνει στον πάγκο καθώς δεν ήταν απολύτως έτοιμος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και μπήκε στο γήπεδο για τα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης, αμέσως μετά το τρίτο γκολ των Άγγλων. Χωρίς να μπορέσει να κάνει και πολλά, αφού λίγο μετά την είσοδό του έγινε το 4-2 και όλα τελείωσαν εκεί. Τώρα ο Βαλμπουενά έχει την πίστη και την αποφασιστικότητα ότι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά.

Εμπειρία από τα γήπεδα της Αγγλίας έχουν δύο παίκτες του Ολυμπιακού που θα είναι βασικοί στην αυριανή αναμέτρηση. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που είχε παίξει δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Χαλ και είχε συμμετοχές στην Πρέμιερ Λίγκ, όπως και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που είχε δοθεί στη Νότιγχαμ και είχε αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ. Θα μπορούσε να είναι και ο Χιλάλ Σουντανί, εάν δεν είχε υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό που τον έχει αφήσει εκτός δράσης…