Άρσεναλ - Ολυμπιακός: «Αρέσει» στους «κανονιέρηδες» ο διαιτητής Μάσα!

Ο Ιταλός διαιτητής, Νταβίντε Μάσα της ρεβάνς Αρσεναλ - Ολυμπιακός και τα… πεπραγμένα του όταν συνάντησε την αγγλική και την ελληνική ομάδα. Καλό «σημάδι» για τους Πειραιώτες τα αποτελέσματά του φέτος στο Campionato.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: «Αρέσει» στους «κανονιέρηδες» ο διαιτητής Μάσα!

Ο 38χρονος Ιταλός διαιτητής Νταβίντε Μάσα ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να διευθύνει τον αυριανό επαναληπτικό στο «Εμιρέιτς». Τραπεζικός υπάλληλος στο επάγγελμα, από τους καλούς Ευρωπαίους διαιτητές, αλλά με ορισμούς κυρίως στο Γιουρόπα Λιγκ και σε αναμετρήσεις εθνικών ομάδων.

Στο άκουσμα του ονόματός του στον Ολυμπιακό θυμήθηκαν ότι ήταν ο ρέφερι που είχε παίξει την ομάδα στη μεγάλη νίκη της επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι πριν από 2,5 χρόνια, με την πρόκριση ουσιαστικά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου. Και με πολύ καλή διαιτησία σε εκείνη την αναμέτρηση.

Μόνο που ακόμη καλύτερες αναμνήσεις, πιο πρόσφατες μάλιστα, έχει και η Άρσεναλ από τον Μάσα! Στον όμιλο του φετινού Γιουρόπα Λιγκ ήταν ο ρέφερι στο Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άρσεναλ 0-3, με τον Ιταλό να αποβάλει στο 79’ τον Κορ για τους γηπεδούχους και στα τελευταία λεπτά το 0-1 από το γκολ του Γουίλοκ να διευρύνεται με άλλα δύο τέρματα από τον Σακά και τον Ομπαμεγιάνγκ. Αλλά και την αμέσως προηγούμενη σεζόν, πάλι για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, ο Μάσα είχε παίξει εκτός έδρας την Άρσεναλ, με τους Άγγλους να κερδίζουν με το ίδιο σκορ, 3-0, την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν!

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΙΑΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ

Φέτος έχει σφυρίξει σε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, το Πλζεν - Αντβέρπ 2-1 στην παράταση και το Σπαρτάκ Μόσχας - Μπράγκα 1-2. Και στους ομίλους, εκτός από το ματς της Άρσεναλ στη Γερμανία, το Ρέιντζερς - Πόρτο 2-0 και το Κοπεγχάγη - Μάλμε 0-1.

Στην Ιταλία έχει διευθύνει 12 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα και έχει φέρει μόνο 3 φορές νίκες των γηπεδούχων! Κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως καλό «σημάδι» ενόψει του αυριανού αγώνα! Σε ό,τι αφορά τα πέναλτι και τις κάρτες: έχει δώσει φέτος 8 πέναλτι για γηπεδούχους και 4 για φιλοξενούμενους. Ενώ οι κόκκινες κάρτες που έχει βγάλει στα φετινά παιχνίδια του είναι μοιρασμένες για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους. Στον Ολυμπιακό περιμένουν μια καλή διαιτησία αύριο, παράγοντας που σίγουρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην υπερπροσπάθεια η οποία πρέπει να καταβληθεί για να ανατραπεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Στο VAR θα είναι ο Μίκαελ Φάμπρι που είχε παίξει πρόσφατα στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1 για το Κύπελλο. Το γκρουπ των διαιτητών στον αυριανό αγώνα είναι το εξής:

Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα (Ιταλία)
Πρώτος βοηθός: Φιλίπο Μέλι (Ιταλία)
Δεύτερος βοηθός: Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)
Τέταρτος διαιτητής: Πιέρο Τζακομέλι (Ιταλία)
VAR: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)
ΑVAR: Στέφανο Αλάσιο (Ιταλία)
Παρατηρητής διαιτησίας: Έουγκεν Στρίγκελ (Γερμανία)
Παρατηρητής ΟΥΕΦΑ: Γιαν Ντάμγκααρντ (Δανία)