Η υπόσχεση του Μαρτίνς για τα ματς με την Άρσεναλ

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη σε αγγλική ιστοσελίδα και ξεκαθαρίζει πως ο Ολυμπιακός θα πολεμήσει απέναντι στην Άρσεναλ για την πρόκριση.

Η υπόσχεση του Μαρτίνς για τα ματς με την Άρσεναλ

Συνέντευξη στην αγγλική Evening Standard παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου του Ολυμπιακού. Οι Άγγλοι υπογραμμίζουν το αήττητο σερί ενός έτους που τρέχει η ομάδα του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος αναφέρεται στα παιχνίδια με την Τότεναμ και όπως τονίζει δεν ξεχνάει αυτές τις αναμετρήσεις και τον βαθμό δυσκολίας που είχαν τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τους Λονδρέζους.

Μαρτίνς: «Άλλο Τότεναμ, άλλο Άρσεναλ, άλλο... ΠΑΟΚ» (vids)

Αρχικά ρωτήθηκε αν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του και απάντησε: «Σίγουρα θα διαφοροποιήσουμε τη στρατηγική μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά όχι και το στιλ παιχνιδιού μας και τη φιλοσοφία μας. Αυτό δε θα συμβεί. Δεν αλλάζουμε τον τρόπο που παίζουμε ούτε απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Όταν έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα με τον τρόπο που δουλεύουμε και έχουμε και παίκτες με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, γιατί να αλλάξουμε; Για μένα θα ήταν ανόητο να αλλάξω επειδή πρόκειται να παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα. Σε κάθε ματς η ομάδα μου κοιτάζει να δημιουργεί και να σκοράρει. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, με επιθετικό πνεύμα και έτσι δουλεύω με τις ομάδες μου. Θα είναι ο ίδιος Ολυμπιακός που είδατε και εναντίον της Τότεναμ, είμαι βέβαιος. Με την Τότεναμ ήταν δύο σκληρά ματς, τόσο για εμάς όσο και για εκείνους. Ποτέ δε σκεφτόμαστε την ήττα ή την ισοπαλία, παίζουμε πάντα για να νικήσουμε. Αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορεί να συμβούν. Δεν είναι, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ ή το χάντμπολ. Κάθε ματς είναι δύσκολο για τον καθένα».

Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο είπε: «Όλα τα γήπεδα στην Αγγλία είναι εκπληκτικά γι’ αυτό και είναι η μητέρα του ποδοσφαίρου. Όμως το «Καραϊσκάκης» είναι επίσης ένα φανταστικό γήπεδο. Και μπορεί 35.000 κόσμος να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα και τόσο θόρυβο που δεν συναντά κανείς σε γήπεδα με 50.000 θεατές στην Αγγλία. Θα είναι γεμάτο το γήπεδο με την Άρσεναλ και η βραδιά θα είναι φανταστική για το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Μιλώντας για την Άρσεναλ ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε: «Είναι μια μεγάλη ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Ο νέος προπονητής έχει διαφορετικές ιδέες από τον προηγούμενο, αλλά πάντοτε μιλάμε για την Άρσεναλ. Με τον Αρτέτα έχουν περισσότερη κατοχή μπάλας, ενώ διαθέτουν και παίκτες όπως ο Ομπαμεγιάνγκ που μπορούν να προκαλούν δυσκολίες στον αντίπαλο. Μπορεί να μην έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε, αλλά υπόσχομαι ότι θα πολεμήσουμε».