Γιατί ο Μαρτίνς «ψήφισε» Σουντανί, Φορτούνη και Μπα

Ο Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά είχε καταλήξει στους δύο (Σουντανί, Φορτούνης) και «παίδευε» το μυαλό του για την τρίτη και τελευταία αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα της UEFA, καταλήγοντας στον Μπα.

Γιατί ο Μαρτίνς «ψήφισε» Σουντανί, Φορτούνη και Μπα

Μπα, Σουντανί και Φορτούνης… Αυτές είναι οι τρεις αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ευρωπαϊκή λίστα της UEFA για τις διπλές αναμετρήσεις με την Άρσεναλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να αποκλείσει τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Χασάν, Μορ, Καφού), αλλά και να αφήσει έξω τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος ναι μεν έχει επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό του, αλλά τις τελευταίες μέρες αισθάνεται μία ενόχληση στον τένοντα.

Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση, είναι να επιχειρηθεί μία ανάλυση του σκεπτικού του Μαρτίνς. Τόσο για εκείνους που επέλεξε να βάλει στη λίστα, αλλά και για εκείνους που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Άρσεναλ.

Επίσημο: Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού!

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Κώστας έχει αρχίσει και παίρνει πλέον αγωνιστικό ρυθμό. Από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνουν και τα λεπτά συμμετοχής. Με την Ξάνθη έδειξε διάθεση και τόλμη να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Ναι μεν δεν βρίσκεται στο 100%, ναι μεν ακόμα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι πατάει γερά στα πόδια του (σ.σ. φάνηκε από κάποια χτυπήματά του στα «στημένα» ή σε κάποιες πάσες που τις είχε για… πρωινό), αλλά σε 17 μέρες που θα φιλοξενήσει ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ, θα έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο ετοιμότητάς του. Κατά συνέπεια, ο Φορτούνης που κατά δήλωση του Μαρτίνς στον πορτογαλικό Τύπο, είναι ο καλύτερος παίκτης που είχε ποτέ στην προπονητική του καριέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Ο Αλγερινός ήταν σίγουρος εδώ και ενάμισι μήνα ότι θα έμπαινε στη λίστα. Μπορεί να βοηθήσει παίζοντας και στα πλάγια, και ως δεύτερος επιθετικός, και ως φορ αν συμβεί κάτι με τον Ελ Αραμπί. Οπότε, ο Μαρτίνς έκρινε ότι ήταν υπεραπαραίτητος, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη – πολυεργαλείο.

ΜΠΑ: Την περίπτωση του Σενεγαλέζου στόπερ «δούλεψε» αρκετά στο μυαλό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ανάμεσα στον Καφού και τον Μπα για την τρίτη αλλαγή της λίστας. Επέλεξε τελικά τον Μπα, γιατί έχει αρχίσει και «κουμπώνει» με τον Σεμέδο, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος να δεχτεί κάρτα ο Σεμέδο στο πρώτο ματς με την Άρσεναλ και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο «Emirates». Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και ο Μπα δεν είχε δηλωθεί, τότε ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στο Λονδίνο με δίδυμο τους Σισέ – Αβραάμ και με κανέναν στόπερ ως «μπακ απ».

ΚΑΦΟΥ: Αν μπορούσε να κάνει και τέταρτη αλλαγή ο Μαρτίνς στην ευρωπαϊκή λίστα, να είστε σίγουροι ότι θα επέλεγε τον Πορτογάλο πρώην παίκτη της Λέγκια. Οι επιλογές του στα χαφ είναι περιορισμένες (Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά), ο ένας εξ αυτών είναι στο όριο καρτών (Γκιγιέρμε) και το ιδανικότερο σενάριο και για τον Πορτογάλο τεχνικό θα ήταν να έχει μία έξτρα λύση στα χαφ. Ως έσχατη λύση και εφόσον παραστεί ανάγκη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χαφ ο Τοροσίδης.

ΜΟΡ – ΛΑΖΑΡΟΣ: Και οι δύο ουσιαστικά «πλήρωσαν» το γεγονός ότι υπάρχει υπεραριθμία στις επιλογές στους εξτρέμ. Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Σουντανί και Βαλμπουενά είναι υπεραρκετοί για τις δύο αναμετρήσεις με την Άρσεναλ.

ΧΑΣΑΝ: Ο Αιγύπτιος φορ αποκλείστηκε λόγω Σουντανί. Από τη στιγμή που μπορεί να καλύψει τη θέση του φορ, κρίθηκε σκόπιμο να μην χαραμιστεί η μία αλλαγή με την επιλογή ακόμη ενός επιθετικού. Ο Μαρτίνς σκεπτόμενος ποδοσφαιρικά, θεώρησε ότι ήταν προτιμότερο να υπάρχει μία έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας παρά στην κορυφή της επίθεσης.