Γιατί έχει «κλειδώσει» η θέση του Σουντανί με Άρσεναλ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τους λόγους του που είπε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ότι ο Αλγερινός επιθετικός θα μπει στη νέα ευρωπαϊκή λίστα που θα δηλωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου.

Γιατί έχει «κλειδώσει» η θέση του Σουντανί με Άρσεναλ!

Έκπληξη είχε προκαλέσει την 1η Σεπτεμβρίου όταν έγινε γνωστό ότι ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει τον Σουντανί εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League.

Εκείνη την περίοδο ο Αλγερινός επιθετικός προσπαθούσε να ξαναβρεί τα πατήματά του, προερχόμενος από τον σοβαρό τραυματισμό του στη Νότιγχαμ που τον είχε αφήσει περίπου 8 μήνες εκτός αγώνων.

Ο Μαρτίνς μετά το ματς της Τρίπολης δήλωσε ότι ο Σουντανί θα έχει μία θέση στη νέα λίστα που θα στείλει στην UEFA τέλη Ιανουαρίου για τα παιχνίδια με την Άρσεναλ. Και υπάρχει φυσικά εξήγηση για ποιο λόγο θα πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένη» η θέση του Αφρικανού στα ματς των «32» του Europa League.

Εδώ και ένα μήνα ο Σουντανί έχει αρχίσει και πλησιάζει τον Σουντανί που έκανε «παπάδες» στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εντυπωσιακός, όπως και στο Αγρίνιο.

Στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει σκοράρει 5 φορές και έχει δώσει 4 ασίστ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι στο 69% των αγώνων που έχει παίξει (σ.σ. σε αρκετά μπήκε αλλαγή) ο Σουντανί είτε βρίσκοντας ο ίδιος δίχτυα, είτε μοιράζοντας πάσες, είχε συμμετοχή σε γκολ του Ολυμπιακού. Σχεδόν 1,5 γκολ ανά δύο ματς δηλαδή!