«Αβαντάζ» και «παγίδα» ταυτόχρονα για τον Ολυμπιακό!

Τι σημαίνει για τους «ερυθρόλευκους» η κακή πορεία της Άρσεναλ στην Premier League ενόψει των αναμετρήσεων για τους «32» του Europa League.

«Αβαντάζ» και «παγίδα» ταυτόχρονα για τον Ολυμπιακό!

Η κλήρωση του Ολυμπιακού στο Europa League δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η Άρσεναλ, όταν απέναντί σου έχεις μία αγγλική ομάδα με την ιστορία των «κανονιέρηδων» και η ρεβάνς είναι στο Νησί, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει υπέρβαση.

Προφανώς και δεν είναι καταδικασμένος σε καμία περίπτωση. Όταν έχει κάνει ματσάρες απέναντι σε Μπάγερν - Τότεναμ, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στο να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Λονδίνο αν δεν έκανε την γκάφα ο Μεριά, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άρσεναλ.

Σίγουρα δεν είναι η ομάδα που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Έχει έναν σπουδαίο γκολτζή (Λακαζέτ), έχει έναν στόπερ παγκόσμιας κλάσης (Νταβίντ Λουίζ), έχει και τον Σωκράτη τον οποίο δεν έχουν σε τεράστια εκτίμηση οι οπαδοί του λονδρέζικου συλλόγου, αλλά έχει και ένα προβληματικό σύνολο. Αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, ούτε θα έδιωχνε τον Έμερι, ούτε θα βρισκόταν στην 9η θέση της Premier League, ούτε θα έχανε βαθμούς μέσα στο «Emirates» από τις Μπράιτον, Σαουθάμπτον, Γουλβς και Κρίσταλ Πάλας, ούτε θα είχε υποστεί και ήττες εκτός έδρας από ομάδες τύπου Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ένα «αβαντάζ» που την ίδια στιγμή είναι και… παγίδα! Πώς γίνεται αυτό; Διαβάστε και θα καταλάβετε…

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει ο Ολυμπιακός να γίνει ο πιο φανατικός οπαδός της… Άρσεναλ στην Premier League! Οι «κανονιέρηδες» απέχουν τρεις βαθμούς από την έξοδο στο Europa League και επτά από την έξοδο στο Champions League μετά από 17 αγωνιστικές. Αν λοιπόν η ομάδα του Λονδίνου αρχίσει να μαζεύει τρίποντα και πλησιάσει στις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του Champions League, ως κλασική αγγλική ομάδα που είναι, θα κοιτάξει πρωτίστως την Premier League για να κερδίσει από το πρωτάθλημα την έξοδο στην Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό;

Συνήθως οι ομάδες από το Νησί κυνηγούν την κατάκτηση του Europa League, μόνο όταν βλέπουν ότι χάνεται η έξοδος στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος. Να θυμίσουμε ότι ο κάτοχος του Europa League παίρνει απευθείας το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Αν λοιπόν η Άρσεναλ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη τετράδα της Premier League την περίοδο που θα πλησιάζουν τα ματς με τον Ολυμπιακό, τότε θα έχει περισσότερο την προσοχή της στο εγχώριο πρωτάθλημα παρά στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Και Κατ’ επέκταση θα γίνεται και το ανάλογο ροτέισον.

Αυτό είναι το «αβαντάζ» του Ολυμπιακού για την ώρα: Ότι η προτεραιότητα της Άρσεναλ αυτή τη στιγμή είναι το πρωτάθλημα και όχι η Ευρώπη. Το «αβαντάζ» όμως που έχει τώρα ο Ολυμπιακός θα μετατραπεί σε… παγίδα, αν συνεχίσουν οι «κανονιέρηδες» και πετάνε βαθμούς αριστερά – δεξιά στην Αγγλία. Τότε, ναι, αναγκαστικά θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του Europa League, έτσι ώστε να μπουν στους ομίλους του Champions League από το… παράθυρο του τελικού του Γκντανσκ στις 27 Μαϊου 2020.

Συνήθως οι αγγλικές ομάδες ασχολούνται σοβαρά με το Europa League όταν μπαίνουν στην 8άδα. Ας φέρουμε ως παράδειγμα την ίδια την Άρσεναλ. Πέρσι έφτασε στον τελικό κόντρα στην Τσέλσι, αφού καρδιοχτύπησε στους «32» και στους «16». Αρχικά στους «32» έχασε στην Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 1-0 και κέρδισε στη ρεβάνς του Λονδίνου με 3-0. Στους «16» έχασε 3-1 από την Ρεν στην Γαλλία και επικράτησε με 3-0 στο «Emirates».

Οπότε, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ναι μεν είναι μία κακή κλήρωση, αλλά είναι και μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει μία πρόκριση απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό μέγεθος!