Να... σουτάρει την Μπάγερν ο Ολυμπιακός!

Η βραδιά θα είναι δύσκολη, αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει καλά την άμυνα της Μπάγερν και πώς αυτή μπορεί να νικηθεί. Τα οκτώ γκολ που έχει δεχτεί τον τελευταίο μήνα δείχνουν τον τρόπο.

Να... σουτάρει την Μπάγερν ο Ολυμπιακός!

Η επίθεση της Μπάγερν είναι το μεγάλο όπλο της, πιο ισχυρό από πέρυσι, καθώς όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο δεχόμενος δημοσιογραφικές επιθέσεις Νίκο Κόβατς, η ομάδα του έχει βάλει φέτος δεκαπέντε γκολ περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης σεζόν. Αλλά οι αμυντικές αδυναμίες της είναι ένα στοιχείο για το σημερινό παιχνίδι που δεν πρέπει να αφήσει αναξιοποίητο ο Ολυμπιακός, όση πίεση κι αν δεχτεί από τους Βαυαρούς. Διότι το αποτέλεσμα στο σημερινό πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπορεί να έρθει από τις επιθετικές αρετές του Ολυμπιακού, εάν η άμυνά του σταθεί στο ύψος της. Και ο τρόπος με τον οποίο δέχονται γκολ οι Βαυαροί είναι από...χαμηλά. Με σουτ.

Αυτό δείχνει η ανάλυση των τελευταίων αγώνων τους. Στα πιο πρόσφατα τέσσερα παιχνίδια της η Μπάγερν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται οκτώ φορές. Δύο ανά αγώνα! Για το πρωτάθλημα νίκησε 3-2 την Πάντερμπορν, έχασε 2-1 από την Χοφενχάιμ και έφερε 2-2 με την Άουγκσμπουργκ. Και στις αρχές του μήνα είχε το επιβλητικό 7-2 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, με το σόου του Γκνάμπρι στο δεύτερο ημίχρονο και το «καρέ» από τον διεθνή εξτρέμ, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Champions League που έχει βάλει τέσσερα τέρματα σε ένα ημίχρονο.

Από αυτά τα οκτώ τέρματα που έχει δεχτεί ο Μάνουελ Νόιερ, τα επτά μπήκαν με σουτ σε ροή αγώνα, ενώ το όγδοο ήταν το πέναλτι με το οποίο είχε μειώσει προσωρινά ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση του Λονδίνου. Είναι, συνεπώς, δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπο να επιχειρήσει σουτ στο σημερινό παιχνίδι, διότι το πιο πιθανό είναι ότι έτσι μπορεί να βρει και γκολ. Ίσως και περισσότερα από ένα, όπως έκαναν οι τελευταίοι αντίπαλοι της Μπάγερν. Μια λεπτομέρεια, βέβαια, είναι ότι απόψε θα λείπει ο πιο βασικός αμυντικός της γερμανικής ομάδας, ο Νίκλας Ζίλε, ο οποίος βοηθούσε πολύ στο ψηλό παιχνίδι και εμπόδιζε τελειώματα από τον αέρα. Κι αυτό ίσως αλλάξει τα δεδομένα για τον τρόπο που θα απειληθεί σήμερα η Μπάγερν, με τον Ελ Αραμπί πολύ ικανό στην αξιοποίηση ενεργειών από τα πλάγια με το κεφάλι του.

Αλλά το θέμα είναι να σκοράρει απόψε ο Ολυμπιακός κι ας έρθουν τα γκολ όπως να΄ναι. Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ίσως αντίστοιχο με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα βαριά όπλα του αντίπαλου από την ερυθρόλευκη άμυνα. Γιατί εκεί, πέραν των προσπαθειών των στόπερ απέναντι στον Λεβαντόφσκι, του Σα απέναντι σε όλους, των μπακ κόντρα σε Κομάν και Γκνάμπρι, των χαφ εναντίον του Κουτίνιο, θα πρέπει να υπάρξουν τρομερές βοήθειες από τους πλάγιους επιθετικούς στα μαρκαρίσματα και στις επιστροφές. Όχι δηλαδή όπως στο τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ...