Europa League: Η κλήρωση των ομίλων, τα γκρουπ δυναμικότητας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Europa League η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στη διοργάνωση

Europa League: Η κλήρωση των ομίλων, τα γκρουπ δυναμικότητας

Μαύρη νύχτα η χθεσινή για τις εκπροσώπους του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο Europa League, αφού τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ έμειναν ένα γκολ μακριά από την πρόκριση κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας (3-2) και την Τραμπζονσπόρ (0-2) αντίστοιχα, με συνέπεια να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά από την δημιουργία του Europa League στη σύγχρονη μορφή του, δηλαδή την σεζόν 2009-10, η Ελλάδα μένει χωρίς εκπρόσωπο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θυμίζουμε πως στους προκριματικούς γύρους είχαν αποκλειστεί ο Ατρόμητος και ο Άρης. Μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά στο υψηλότερο επίπεδο, στο Champions League είναι πλέον ο Ολυμπιακός.

Στο Γιουρόπα Λιγκ θυμίζουμε πως θα συμμετάσχει ο ΑΠΟΕΛ για λογαριασμό της Κύπρου, ο οποίος θα μπει σήμερα στην κλήρωση στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Η κλήρωση θα γίνει σήμερα στο Μόντε Κάρλο (30/8, 14.00, COSMOTE SPORT 1 HD) για τις 48 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Οι 48 ομάδες που θα συνεχίζουν στη διοργάνωση, θα χωριστούν σε 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στη σημερινή κλήρωση

ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ
Σεβίλλη, Άρσεναλ, Πόρτο, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Βασιλεία, Σπόρτινγκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βόλφσμπουργκ, Λάτσιο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ
Αϊντχόβεν, Κράσνονταρ, Σέλτικ, Κοπεγχάγη, Μπράγκα, Γάνδη, Γκλάντμπαχ, Γιούνγκ Μπόις, Αστάνα, Λουντογκόρετς, ΑΠΟΕΛ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ
Σεντ Ετιέν, Γουλβς, Καραμπάγκ, Φέγενορντ, Χετάφε, Εσπανιόλ, Μάλμε, Παρτιζάν, Σταντάρ Λιέγης, Ρεν, Ρόζενμποργκ, Μπασάκσεχιρ.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ
Αλκμάαρ, Τραμπζονσπόρ, Ολεξαντρίγια, Λασκ Λιντς, Βολφσμπέργκερ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ρέιντζερς, Λουγκάνο, Κλουζ, Φερεντσβάρος, Ντουντελάνζ, Γκιμαράες.