Ο Άρης τόλμησε και πρέπει να τολμά στο Βικελίδης

Ο Άρης πραγματοποίησε μια εμφάνιση και πήρε μία νίκη νίκη που χτίζει τον χαρακτήρα μιας ομάδας και σαφώς είναι και ένα μάθημα για να μην βιώσει ξανά τέτοιους αποκλεισμούς.

Ο Άρης τόλμησε και πρέπει να τολμά στο Βικελίδης

Όποιος δεν ζει από κοντά τον Άρη, δεν μπορούσε να διανοηθεί την πίστη που υπήρχε εντός και εκτός ομάδας για την ανατροπή με την Μόλντε. Η πίστη αυτή δημιούργησε μια νίκη που αφορά στον χαρακτήρα της ομάδας του Σάββα Παντελίδη και έναν αποκλεισμό που θα γίνει μάθημα για τα επόμενα χρόνια.

Παντελίδης: «Μερικές φορές χρειάζεται και λίγη τύχη»

Ακόμα και μετριοπαθείς φίλαθλοι του Άρη, άκρως επιφυλακτικοί και με διαρκή αμφισβήτηση, πίστεψαν ότι χθες ο Άρης είχε τύχη να γυρίσει το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Αυτό συνέβη διότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Άρης έκανε ό,τι δεν είχε κάνει στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ Λεμεσού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τόλμησε.

Τα γκολ του Άρης - Μόλντε 3-1 (vid)

Εμφανίστηκε μια ομάδα που είχε τόλμη, που είχε αποφασιστικότητα, που δεν περίμενε, που έδειξε ότι θέλει να κυριαρχήσει. Τα κατάφερε απέναντι σε μια Μόλντε των 22 επίσημων αγώνων, που έχει σαφώς μεγαλύτερη συνοχή και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και έχει και ποιότητα. Δεν την έδειξε χθες και ευθύνεται ο Άρης και το Κλεάνθης Βικελίδης γι’ αυτό.

Ο Άρης οφείλει να τολμάει περισσότερο στο γήπεδο. Όχι γιατί έγινε… Μπαρτσελόνα, αλλά γιατί στο επίπεδο που θέλει να πρωταγωνιστήσει, έχει τα υλικά, έχει την ποιότητα και την ποσότητα να τολμήσει και να το κάνει.

Η χθεσινή νίκη και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Θα είναι οδηγός για τον φετινό Άρη, πρέπει να είναι έτσι. Ο χθεσινός Άρης είναι η ομάδα που θέλουν οι φίλαθλοί του να βλέπουν. Η ομάδα που θα τολμάει, που θα προσπαθεί να κυριαρχεί, που θα προσπαθεί να επιβληθεί, που θα προσπαθεί γενικώς… Αυτό είναι το πρώτο που θέλει ο Αρειανός να βλέπει. Προσπάθεια, μάχη, αυταπάρνηση (λέγε με και Δεληζήση…).

Άρης - Μόλντε 3-1: Το πάλεψε αλλά «λύγισε» στην παράταση ο Άρης (highlights)

Ο Άρης είναι η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοί του για όλα όσα έκανε μετά το 105’ όταν η Μόλντε μείωσε σε 3-1 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση. Δεν τα παράτησε, για 15 λεπτά σφυροκόπησε τον αντίπαλο και αν ήταν πιο προσεκτικοί και πιο τυχεροί οι παίκτες του Παντελίδη θα είχαν κάνει το 5-1.

Με τα αν δεν γράφεται ιστορία, οπότε ο Άρης οφείλει να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού την χθεσινή εμφάνιση και να επενδύσει σε αυτήν μέσα στην πολύ απαιτητική σεζόν.

Είναι εμφάνιση και νίκη που χτίζει τον χαρακτήρα μιας ομάδας και σαφώς είναι και ένα μάθημα για να μην βιώσει ξανά τέτοιους αποκλεισμούς, άδικους ποδοσφαιρικά, διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης άξιζε να περάσει και όχι η Μόλντε στα πλέι οφ του Europa League.