Άρης - Μόλντε: Κι όμως γίνεται…

Είναι βαρύ σκορ το 3-0, είναι μεγάλο σκορ για να ανατραπεί από τον Άρη, αλλά αν υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει - μέσα και έξω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης - ότι μπορεί να ανατραπεί, ας καθίσει σπίτι του.

Άρης - Μόλντε: Κι όμως γίνεται…

Αφήνοντας εκτός συζήτησης ότι χρειάζεται ψυχή, καρδιά, πάθος, αυταπάρνηση και κυρίως πίστη και τρέλα, η ανατροπή μπορεί και πρέπει να έρθει με… ποδόσφαιρο.

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης για το σπίτι του, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος και έτσι είναι ο προπονητής για την ομάδα του και τους παίκτες του.

Είναι λάθος και πρώιμο να καταλογιστούν ευθύνες περισσότερες από ότι πραγματικά του αναλογούν στον Σάββα Παντελίδη για το χθεσινό 3-0, αλλά είναι λογικό να ισχυριστεί κανείς ότι δεν “διάβασε” απολύτως σωστά τον αγώνα.

Προφανώς και είναι έτσι, αλλιώς δεν θα ήταν 3-0 το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι πως ο Άρης και στα δύο παιχνίδια του στην Ευρώπη εκτός έδρας δεν τόλμησε όσο θα έπρεπε.

Είναι άλλο να τολμήσει και άλλο να ρισκάρει, αλλά δεν μπόρεσε ούτε με την ΑΕΛ Λεμεσού και πολύ περισσότερο χθες με την Μόλντε να δείξει στον αντίπαλό του ότι… υπάρχει, ότι πρέπει να τον φοβάται, να τον υπολογίζει.

Το γρήγορο γκολ στην Κύπρο έκανε τα πράγματα σαφώς πιο εύκολα για την ομάδα του Παντελίδη, αλλά ουδείς έμεινε ικανοποιημένος ποδοσφαιρικά από αυτό που παρουσίασε ο Άρης. Εκεί, όμως, πήρε την πρόκριση και… γεια σας.

Χθες ο Άρης δεν τόλμησε, ειδικά στο πρώτο 25λεπτο όταν διαπίστωσαν όλοι πως και σωστά στημένος ήταν και πως οι Νορβηγοί είχαν κενούς χώρους και όχι τόσο μεγάλη σταθερότητα.

Προφανώς και ο Παντελίδης γνωρίζει την κατάσταση των παικτών του καλύτερα από τον καθένα, προφανώς αν θα γύριζε τον χρόνο πίσω θα άλλαζε μικρές λεπτομέρειες, αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Στον Άρη ιστορία θα γραφεί την επόμενη βδομάδα μόνο αν τολμήσει (όχι ρισκάρει, ειδικά όχι από το ξεκίνημα) περισσότερο, αν παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχικό - γιατί απέναντι στη Μόλντε έχει το υλικό για να το κάνει - κι αν έχει πίστη και τρέλα.

Ο κόσμος θα είναι παρών στις κερκίδες και θα γίνει σολντ άουτ, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του Άρη έχει βιώσει πολύ χειρότερα από μια ευρωπαϊκή ήττα με 3-0, για να… λακίσει. Τέτοιες στιγμές εκεί που άλλοι θεωρούν κάτι… τρέλα, στον Άρη γίνεται το αυτονόητο.

Και με τέτοια λογική στην κερκίδα, η ανατροπή γίνεται…