Γούτας στο ΦΩΣ: Προσαρμόστηκα αμέσως, «χτυπήσαμε» εκεί που έπρεπε

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ατρομήτου κόντρα στη Ντουνάισκα ήταν ο Δημήτρης Γούτας. Ο νεαποκτηθείς αμυντικός της ομάδας ήταν πραγματικός «βράχος» στην άμυνα και όλες οι προσπάθειες των αντιπάλων σταματούσαν πάνω του.

Γούτας στο ΦΩΣ: Προσαρμόστηκα αμέσως, «χτυπήσαμε» εκεί που έπρεπε

Με λίγα λόγια ήταν το ιδανικό ντεμπούτο για έναν ποδοσφαιριστή που είχε το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό του Δημήτρη Χατζηισαΐα στην άμυνα. Ο Γούτας όχι μόνο το έκανε αυτό, αλλά όπως φάνηκε στην πρεμιέρα του ήρθε στην ομάδα προκειμένου να γίνει σημείο αναφοράς του. Μιλήσαμε με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού προκειμένου να μας πει τόσο τις εντυπώσεις του από το νέο του περιβάλλον, όσο και για να μας μιλήσει για τα σημεία – κλειδιά που έδωσαν στον Ατρόμητο την «χρυσή» νίκη. Ιδού τις μας είπε λοιπόν:

Πρώτο επίσημο παιχνίδι σου με τον Ατρόμητο. Πες μας τις εντυπώσεις σου

Νομίζω παρουσιαστήκαμε καλά, κλείσαμε καλά τους χώρους αν και είχε την κατοχή της μπάλας και την πίεση, κάτι λογικό επειδή έπαιζαν στην έδρα τους. Δεν μας δημιούργησαν κάποια ανησυχία. Παίξαμε στην κόντρα και βρήκαμε χώρους ώστε να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη. Προσωπικά είμαι

Στη Σλοβακία ήσουν οδοστρωτήρας. Πως κατάφερες να προσαρμοστείς τόσο γρήγορα;

Έχω αλλάξει αρκετές ομάδες και δεν μου είναι δύσκολο να προσαρμοστώ στα αποδυτήρια, πόσο μάλλον όταν είμαι στη χώρα μου με συμπαίκτες που τους γνωρίζω προσωπικά. Δεν ήταν κάποια ομάδα στο εξωτερικό να μην έχω επαφή με τους ανθρώπους και να πρέπει να προσαρμοστώ στα δεδομένα μιας ξένης χώρας. Αισθάνομαι άνετα εδώ και νομίζω ότι αυτό φάνηκε και στον αγώνα με τη Ντουνάισκα.

Θα περίμενε κανείς μετά το γκολ των αντιπάλων σας ότι θα είστε πιο συντηρητικοί. Εσείς όμως αμέσως βγήκατε μπροστά και πήρατε το προβάδισμα. Τι σας ώθησε να παίξετε έτσι;

Εμείς ξέραμε πως παίζει η Σρέντα και είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είναι καλή στην επίθεση, όπως και ότι έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε όλους τους χώρους και να μπορέσουμε να απειλήσουμε στις αντεπιθέσεις και το καταφέραμε. Όταν δεχθήκαμε το γκολ συνεχίσαμε να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας και κάπως έτσι ήρθε και η νίκη. Όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Καταφέρατε να νικήσετε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το κλειδί της νίκης;

Αρχικά ότι βάλαμε πρώτοι γκολ και ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι και παλεύαμε στο παιχνίδι. Είχαμε μελετήσει καλά τον αντίπαλο όπως σου είπα και το πλάνο μας μας βγήκε στο ακέραιο, οπότε η νίκη ήρθε για αυτούς τους λόγους.

Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο για την ρεβάνς;

Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα δώσουμε το 100% και ότι δεν έχουμε πιστέψει ότι η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση. Έχουμε άλλα 90 λεπτά και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση μαζί με τους οπαδούς μας. Εύχομαι στο τέλος όλα να πάνε καλά και να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League…