Αντίπαλοι Άρη στο Europa League: To προφίλ των Μόλντε και Τσουκαρίτσκι

Ποιες είναι οι Μόλντε και Τσουκαρίτσκι μια από τις οποίες θα βρεθεί στο δρόμο του Άρη στον 3ο προκριματικό όμιλο του Europa League.

 Αντίπαλοι Άρη στο Europa League: To προφίλ των Μόλντε και Τσουκαρίτσκι

Βγήκε η αντίπαλος του Άρη για την επόμενη φάση του Europa League.

Αν οι «κιτρινόμαυροι» προκριθούν σε βάρος της ΑΕ Λεμεσού, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της νορβηγικής Μόλντε και της σερβικής Τσουκαρίτσκι.

Το προφίλ της Μόλντε

Η Μόλντε θεωρείται ένα από τα μεγάλα κλαμπ του νορβηγικού ποδοσφαίρου, με την Ρόζενμποργκ να είναι ο μεγάλος της αντίπαλος. Τερμάτισε στη 2η θέση του περσινού πρωταθλήματος πίσω από τη Ρόζενμποργκ. Ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι πρωτοπόρος έπειτα από 16 αγωνιστικέςέχοντας 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Πρώτος της σκόρερ είναι ο Ομοϊουάνφο με 10 γκολ και 5 ασίστ σε 16 αγώνες και ακολουθεί ο Έικρεμ (κεντρικός) με 8 γκολ και 7 ασίστ.

Προπονητής της είναι ο 49χρονος Νορβηγός Έρλινγκ Μοέ.

Πέρσι έφτασε στα πλέι οφ του Europa League, όπου και γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (έχασε 3-1 εκτός έδρας και κέρδισε 2-1 εντός).

Η Μόλντε ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1991, έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια (2011, 2012, 2014) και τέσσερις φορές κυπελλούχος Νορβηγίας.

Προπονητής της την τριετία 2015-18 ήταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος πλέον είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το προφίλ της Τσουκαρίτσκι

Η σερβική Τσουκαρίτσκι, από την άλλη, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά έπειτα από μία διετία. Την τελευταία φορά που πήρε μέρος στο Europa League ήταν τη σεζόν 2016-17, όταν αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο από την ουγγρική Βιντεότον.

Την περσινή σεζόν τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα της Σερβίας (30 βαθμούς μακριά από τον πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα),

Το ρόστερ της απαρτίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από πρώην Γιουγκοσλάβους (Σέρβους, Μαυροβούνιους, Σλοβένους), δίχως να διαθέτει κάποιο ηχηρό όνομα.

Κατά την διάρκεια της φετινής μεταγραφικής περιόδου η σερβική ομάδα προχώρησε στην πώληση του Όγκνιεν Μουντρίνσκι ο οποίος είχε 18 τέρματα.ωΗ συγκεκριμένη πώληση έφερε 600.000 στα ταμεία των Σέρβων που βασίζονται κατά βάση στις ακαδημίες τους.

Εδρεύει στο Βελιγράδι και διαθέτει γήπεδο χωρητικότητας σχεδόν 4.500 θεατών.

Το φετινό πρωτάθλημα στη Σερβία ξεκίνησε το προηγούμενο σαββατοκύριακο και η πιθανή αντίπαλος του Άρη επικράτησε της Νάπρεντακ με 1-0 με σκόρερ το Στογιάνοβιτς.

Τεχνικός διευθυντής της είναι ο γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς.