Τσέλσι - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (4-3 πεν.): Ο... Πασιένσια έστειλε τους «μπλε» στον τελικό (vid)

Η Τσέλσι απέκλεισε στα πέναλτι την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League.

Τσέλσι - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (4-3 πεν.): Ο... Πασιένσια έστειλε τους «μπλε» στον τελικό (vid)

Την πρόκριση στον τελικό του Europa League πήρε η Τσέλσι που νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 4-3 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και πήρε το εισιτήριο για το Μπακού. Εκεί όπου περιμένει η Άρσεναλ.

Οι «μπλε» είχαν από την αρχή της αναμέτρησης την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Τραπ. Στο 23΄ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε ωραία το σουτ του Ζιρού ενώ ένα λεπτό μετά ο Χασέμπε έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αθπλικουέτα κρατώντας το 0-0. Τέσσερα λεπτά μετά όμως οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Αζάρ βρήκε ωραία τον Λόφτους - Τσικ, με τον Άγγλο να πλασάρει για το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι Γερμανοί εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για την ισοφάριση η οποία ήρθε στο 49'.

Ο Λούκα Γιόβιτς έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Γκαστίνοβιτς και εκτέλεσε τον Κέπα για το 1-1. Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε ψυχολογία στους παίκτες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία πίεσε για την ολική ανατροπή. Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι βλέποντας την ομάδα του να μην έχει λύσεις στην επίθεση έριξε στο παιχνίδι τον Πέδρο ο οποίος έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους. Οι δύο ομάδες πάλεψαν για το γκολ της πρόκρισης αλλά δεν μπόρεσαν να το πετύχουν πριν την ολοκλήρωση των 90'.

Στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία στο 100'. Ο Κόστιτς έκανε τη σέντρα, ο Αλέρ έστειλε την μπάλα προς την εστία της Τσέλσι με πλασέ, όμως ο Νταβίντ Λουΐζ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στο 116' ο Αθπλικουέτα σκόραρε αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε σωστά επιθετικό φάουλ πάνω στον Τραπ.

Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου η Τσέλσι ήταν πιο ψύχραιμη εν αντιθέσει με τους Πασιένσια και Χίντερεγκερ που αστόχησαν από την άσπρη βούλα.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Εύστοχος ο Αλέρ

1-1 Εύστοχος ο Μπάρκλεϊ

1-2 Εύστοχος ο Γιόβιτς.

1-2 Απέκρουσε ο Τραπ το πέναλτι του Αθπιλικουέτα.

1-3 Εύστοχος ο Ντε Γκουζμάν

2-3 Εύστοχος ο Ζορζίνιο.

2-3 Απέκρουσε ο Κέπα το πέναλτι του Χίντερεγκερ

3-3 Εύστοχος ο Νταβίντ Λουΐζ

3-3 Απέκρουσε ο Κέπα το πέναλτι του Πασιένσια.

4-3 Ευστοχεί ο Αζάρ.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Σάρι): Κέπα, Αθπλικουέτα, Κρίστενσεν (Τζαπακόστα 73'), Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Λόφτους - Τσικ (Μπάρκλεϊ 85'), Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Γουίλιαν (Πέδρο 62'), Αζάρ, Ζιρού (Ιγκουαΐν 96').

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χιούτερ): Τραπ, Φαλέτε, Ρέμπιτς (Άλε 90'), Γιόβιτς, Κόστιτς, Γκατσίνοβιτς (Πασιένσια 118'), Χίντερεγκερ, Ρόντε (Ντε Γκουζμάν 70'), Άμπραχαμ, Χασέμπε, Ντα Κόστα.