Βαλένθια - Άρσεναλ 2-4 : Με Ομπαμεγιάνγκ στο Μπακού (highlights)

Με... σούπερ Ομπαμεγιάνγκ, η Άρσεναλ επικράτησε  4-2 της Βαλένθια εκτός έδρας στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού του Europa League, εξασφαλίζοντας τη θέση της στον τελικό της διοργάνωσης στο Μπακού.  

Βαλένθια - Άρσεναλ 2-4 : Με Ομπαμεγιάνγκ στο Μπακού (highlights)

Μετά το 2006 και τον τελικό του Champions League, η Άρσεναλ θα είναι παρών σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτή τη φορά στο Europa League καθώς επικράτησε με 4-2 της Βαλένθια . Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι δεν άφησε περιθώρια στους Ισπανούς και έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Ομπαμεγιάνγκ (χατ-τρικ) θα επιδιώξει να κατακτήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της μετά το Κυπελλούχων το 1994.

Οι «νυχτερίδες» μπήκαν αποφασισμένες να βρουν το γρήγορο τέρμα και το πέτυχαν στο 11'. Ο Γκαμεϊρό εκμεταλλεύτηκε την «πάρε, βάλε» πάσα του Ροντρίγκο και από κοντά έκανε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκαν και μετά από έξι λεπτά (17'), απάντησαν. Συγκεκριμένα, ο Λακαζέτ πήρε την κεφαλιά, βγάζοντας τον Ομπαμεγιάνγκ πρόσωπο με την εστία και ο Γκαμπονέζος με ωραίο σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο δεύτερο μέρος, οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Λακαζέτ έκανε... πίβοτ μέσα στην περιοχή και με πλασέ έφερε «τούμπα» το παιχνίδι. Ο Γκαμεϊρό στο 58' ισοφάρισε για τους γηπεδούχους αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στο στο 69'.

Ο καλύτερος παίκτης των Λονδρέζων με κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον Γκαράι, και σκόραρε. Μάλιστα, ο ίδιος στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι (56' Σολέρ), Γκαράι, Γκαμπριέλ, Χοσέ Γκαγιά, Βας, Ντάνι Παρέχο, Κοσελέν, Γκέντες (71' Τόρες), Ροντρίγκο (71' Σάντι Μίνα), Γκαμεϊρό.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80' Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (70' Μουστάφι), Ομπαμεγιάνγκ, Εζίλ (62' Μχιταριάν), Λακαζέτ.