Λακαζέτ - Ομπαμεγιάνγκ: Το «φονικό» δίδυμο της Άρσεναλ

Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ έφτασαν μαζί τα 43 γκολ την εφετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και τα 32 σε παιχνίδια που ξεκίνησαν στην επίθεση των «κανονιέρηδων»

Λακαζέτ - Ομπαμεγιάνγκ: Το «φονικό» δίδυμο της Άρσεναλ

Τι κι αν η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει από την Βαλένθια στο Λονδίνο, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Europa League. Αλεξάντρ Λακαζέτ και Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έδειξαν το δρόμο στους «κανονιέρηδες» για την ανατροπή και τη νίκη με 3-1 σε βάρος των «νυχτερίδων», με την οποία ο σύλλογος της αγγλικής πρωτεύουσας έκανε ένα τεράστιο βήμα για την είσοδό του στον τελικό του θεσμού – ενόψει και της ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Μεστάγια» την επόμενη εβδομάδα.

Ο Λακαζέτ με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο ματς έγραψε μία «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του στην Άρσεναλ, αφού έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που σκόραρε δις σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τους Τσάρλι Τζορτζ (1970, Κύπελλο Εκθέσεων) και Στιβ Μπουλντ (1995, Κύπελλο Κυπελλούχων), ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ με τη σειρά του πέτυχε το τρίτο γκολ που έφερε τους «κανονιέρηδες» ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στον τελικό.

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά τους δύο φορ είναι το ότι οι «κανονιέρηδες» έχουν πάρει από τους δύο ποδοσφαιριστές 43 γκολ την τρέχουσα περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις. Για την ακρίβεια, ο Λακαζέτ μετρά 18 τέρματα και ο Ομπαμεγιάνγκ 25. Παράλληλα, όμως, αμφότεροι έχουν πετύχει συνολικά 32 γκολ σε παιχνίδια που ξεκίνησαν μαζί στην επίθεση!

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο προπονητής των λονδρέζων, Ουνάι Έμερι, προτίμησε ένα σχήμα με τον Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή της επίθεσης και τον Λακαζέτ στον πάγκο, με αποτέλεσμα τις ήττες από Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Εν συνεχεία, όμως, όσες φορές επέλεξε να τους χρησιμοποιήσει μαζί στην γραμμή «κρούσης», αμφότεροι είτε βρήκαν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα είτε μοίρασαν «ασίστ».

«Κανονιές» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη

Κόντρα στη Λίβερπουλ στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη ο Λακαζέτ σκόραρε στο 1-1 στο «Έμιρεϊτς», ενώ έναν μήνα αργότερα στο μεγάλο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου κόντρα στην συμπολίτισσα Τότεναμ ο Γάλλος βρήκε δύο φορές δίχτυα και μία ο Γκαμπονέζος στη νίκη με 4-2 των «κανονιέρηδων». Μεταξύ άλλων, μαζί ξεκίνησαν και στην επικράτηση της Άρσεναλ με 2-0 επί της Τσέλσι τον Γενάρη, όπου ο Λακαζέτ πέτυχε το πρώτο γκολ, όπως επίσης και στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και σε αρκετές αναμετρήσεις των «κανονιέρηδων» στο Europa League. Στη φάση των «16» μετά την ήττα από τη Ρεν με 3-1 στο πρώτο ματς στη Γαλλία, αμφότεροι ηγήθηκαν της επίθεσης της Άρσεναλ στη ρεβάνς του «Έμιρεϊτς», με τον Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει δύο γκολ στη νίκη με 3-0 που έστειλε τους λονδρέζους στα προημιτελικά, ενώ εκεί κόντρα στη Νάπολι ο Λακαζέτ ήταν αυτός που σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαν Πάολο» ανοίγοντας το δρόμο της πρόκρισης για την 4άδα.

Την Πέμπτη (02/05) οι δύο παίκτες έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ στο 3-1 επί της Βαλένθια στην αγγλική πρωτεύουσα και η Άρσεναλ βρίσκεται πλέον ένα βήμα από τη συμμετοχή της στον τελικό του Europa League.

Ενόψει της συνέχειας, οι «κανονιέρηδες» θα κληθούν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ κόντρα στις «νυχτερίδες» στη ρεβάνς του «Μεστάγια» την επόμενη εβδομάδα κι αν καταφέρουν να «σφραγίσουν» τη συμμετοχή τους στην τελευταία φάση, τότε θα βρουν απέναντί τους το νικητή του ετέρου ημιτελικού ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 29 Μαΐου.

Μάλιστα, η τελευταία φορά που οι λονδρέζοι είχαν φτάσει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2005/06 στο Champions League, όταν ηττήθηκαν 2-1 από την Μπαρτσελόνα στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού.