Άρσεναλ - Νάπολι 2-0 : «Καθάρισε» σε 10 λεπτά (highlights)

Η Άρσεναλ έκανε το πρώτο βήμα και πήρε καθαρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Ιταλία, για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. 

Άρσεναλ - Νάπολι 2-0 : «Καθάρισε» σε 10 λεπτά (highlights)

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Άρσεναλ να πάρει τη νίκη απέναντι στη Νάπολι και με το «καθαρό» 2-0 έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους και αφού στα πρώτα λεπτά πίεσαν ψηλά στο 14’ πήραν προβάδισμα. Συγκεκριμένα, μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου βρήκαν ανοιχτούς χώρους και με ωραία συνεργασία των Οζίλ, Λακαζέτ και Νάιλς, ο Ράμσεϊ έγινε τελικός αποδέκτης και με πλασέ έκανε το 1-0.

Οι «παρτενοπέι» δεν κρατούσαν καλά τη μπάλα στον άξονα και οι γηπεδούχοι στο 25’ εκμεταλλεύτηκαν ένα ακόμη λάθος. Ο Τορέιρα έκλεψε, σούταρε έξω από την περιοχή. Η μπάλα κόντραρε στον Κουλιμπαλί και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους Λονδρέζους.

Στην επανάληψη, οι «κανονιέρηδες» θέλησαν να βρουν και τρίτο τέρμα αλλά ο πορτιέρε των Ιταλών, Μερέτ ήταν εξαιρετικός. Το συγκρότημα του Κάρλος Αντσελότι έφτασε κόντα στο γκολ αλλά τον Ζιελίνσκι έχασε μοναδική ευκαιρία στο 71’, μη μπορώντας να στείλει τη μπάλα από πλεονεκτική θέση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τορέιρα (76’ Ελνενί), Ράμσεϊ, Οζίλ (67’ Νικιταριάν), Λακαζέτ (67’ Ιγουόμπι), Ομπαμεγιάνγκ

ΝΑΠΟΛΙ: Μερετ, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Άλαν, Φαμπιάν (84’ Ουνές), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (83’ Γιουνές), Μέρτενς (66’ Μίλικ).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: