Η λάθος προσέγγιση και η κακή διαχείριση

Τι έδειξε η «καυτή» τετράδα αγώνων του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Europa League και ποια τα λάθη που έγιναν στην ομάδα του Πειραιά.

Η λάθος προσέγγιση και η κακή διαχείριση

Το πιο «καυτό» δεκαήμερο της σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό στο Κίεβο. Μία σειρά αγώνων που περιλάμβανε τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και τις δύο αναμετρήσεις με τη Ντιναμό στο Europa League. Αν κάνει κανείς το ταμείο αυτών των αγώνων το πρόσημο δεν θα είναι θετικό.

Τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός σε τέσσερα μεγάλα ματς έχει μία βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, έναν αποκλεισμό από την Ντιναμό και τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ; Όλο το κακό ξεκινάει από την Τούμπα και την πολύ άσχημη ήττα που κάνει η ομάδα του Πειραιά. Εδώ γίνεται μία λάθος προσέγγιση του ματς απ’ όλους και ο Ολυμπιακός πηγαίνει με αέρα στην Τούμπα με αποτέλεσμα να φάει τα μούτρα του.

Σε αυτό το ματς βγήκαν εμφατικά στη… φόρα τα σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Κούτρης και Τοροσίδης σε εκείνη την αναμέτρηση δεν είχαν τη δυνατότητα να βάλουν φρένο στους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Επίσης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρίξει όλο τους το βάρος στο ματς της Τούμπας με αποτέλεσμα το 3-1 να καταρρακώσει τη ψυχολογία τους.

Με τη Ντιναμό ο Μαρτίνς προχωράει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως και εκεί τα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα δεν απουσιάζουν. Στην πρώτη φάση των Ουκρανών ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ. Ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να τελειώσει τις δικές του φάσεις και παράλληλα το ματς και την πρόκριση. Η… ασθένεια της επιθετικής δυστοκίας δεν γιατρεύτηκε και το 2-2 τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο. Απλά ο Ολυμπιακός είχε πιστέψει με τις νίκες που είχαν προηγηθεί πως είχε βρει λύση σε αυτό το θέμα, κάτι που δεν ίσχυε.

Στο ματς με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός δέχεται και πάλι γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου και ο Σα καθαρίζει δύο επικίνδυνες καταστάσεις που θα μπορούσαν να έχουν κάνει χειρότερα τα πράγματα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας στην… πλάτη του την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τη Ντιναμό κάνει κακή διαχείριση, χρησιμοποιεί όλους τους βασικούς και φτάνουμε στο Κίεβο.

Εκεί ο Ολυμπιακός συνεχίζει τα λάθη, ενώ παίζει με σημαντικές απουσίες. Πάλι στην πρώτη ευκαιρία που γίνεται στην εστία του δέχεται γκολ. Η κόπωση βγαίνει στο χορτάρι, διότι τα σημαντικά στελέχη της ενδεκάδας έβγαλαν όλα αυτά τα δύσκολα ματς. Πάλι οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στην επίθεση δεν έγιναν γκολ με αποτέλεσμα η Ντιναμό Κιέβου να περάσει στη φάση των «16» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός από αυτό το δύσκολο πρόγραμμα μπορεί να κρατάει την «τεσσάρα» επί της ΑΕΚ, όμως, στην πραγματικότητα εκείνο που πρέπει να κρατήσει είναι τη λάθος προσέγγιση και διαχείριση των ματς με τη Ντιναμό σε συνδυασμό με αυτών του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες πλέον είναι υποχρεωμένοι να πάρουν κάτι μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό δεν είναι άλλο από το Κύπελλο.