Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε γιατί η Ντιναμό σε έξι ευκαιρίες έβαλε 3 γκολ

Οι αναμετρήσεις με την ομάδα του Κιέβου αποτέλεσαν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε γιατί η Ντιναμό σε έξι ευκαιρίες έβαλε 3 γκολ

Δεν ήταν σαν εκείνο τον αποκλεισμό σοκ από την Μέταλιστ. Ήταν όμως μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να προχωρήσει και χάθηκε από λάθη. Κυρίως γιατί σε 6 ευκαιρίες στα δύο ματς, η Ντιναμό έβαλε 3 γκολ.

Ο αποκλεισμός ήταν άδοξος. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό. Αν όχι γενικά, τουλάχιστον αυτή την εποχή είναι. Και για να μείνει έξω από τους Ουκρανούς πλήρωσε μια σειρά από λάθη.

Σίγουρα δεν είναι τόσο σοκαριστικός αποκλεισμός όσο εκείνος με την Μέταλιστ όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 1-0 το πρώτο ματς και νικούσε 1-0 και στο δεύτερο μέσα στο γήπεδό του. Ήταν όμως μια εξίσου πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα να προχωρήσει περισσότερο στην Ευρώπη. Μπορούσε να το κάνει, αλλά τα λάθη ήτνα καθοριστικά.

Κυρίως επειδή στα δύο παιχνίδια, από τις 6 ευκαιρίες που δέχτηκε από τους Ουκρανούς (4 στο Φάληρο, μόλις 2 στο Κίεβο), δέχτηκε 3 γκολ. Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό. Ο ίδιος επιθετικά έκανε φάσεις, είχε ευκαιρίες, μπορούσε να σκοράρει - ειδικά στην Αθήνα, αλλά και στην Ουκρανία - περισσότερα από τα γκολ του πρώτου αγώνα. Όμως το βασικό πρόβλημα ήταν πίσω.

Στο Ολιμπίσκι έγιναν λάθη και από τον προπονητή. Δεν ξέρουμε αν ο Κούτρης ήταν προτιμότερος από τον Τσιμίκα, γιατί δεν τον είδαμε και υποθέσεις δεν γίνονται στην κριτική. Αυτό που είδαμε ήταν τον Ζιλ Ντίας να μην ΄χει καλό ρυθμό και να δείχνει εκτός κλίματος, ενώ ο Μασούρας έκανε τη διαφορά επιθετικά στο δεύτερο μέρος και ήταν μέσα στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο τέλος.

Ο Μαρτίνς έβγαλε τον Φορτούνη σε ένα σημείο που ο ποιοτικότερος παίκτης της ομάδας είχε μεν κλειστεί καλύτερα από το πρώτο μέρος που έκανε πολύ περισσότερα, όμως μπορούσε να κατευθύνει το παιχνίδι, άρχισε να σουτάρει, άλλαζε ωραία με μακρινές πάσες και θα ήταν πολύτιμος 100% στο τελευταίο κομμάτι του «όλα για όλα» αγώνα. Λάθος για μένα ήταν και η αντικατάσταση του Μπουχαλάκη πάνω που ανέβαζε στροφές και άρχισε να συμμετέχει περισσότερο και θετικότερα στο ματς. Ο Γκιγιέρμε ήταν κουρασμένος, δεν ήταν σε καλή βραδιά, δεν του βγήκε το ματς. Ήταν αποφάσεις του Μαρτίνς που μπορεί να μην έφερναν κάτι διαφορετικό, ωστόσο μείωσαν τις πιθανότητες να συμβεί.

Και πάλι κρίμα, γιατί με λίγη περισσότερη προσοχή απ' όλους σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός στους «16». Και τέτοιες ευκαιρίες στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να βρεις...

Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η διατησία, αλλά ως ένα σημείο μπορεί ο Ολυμπιακός να βρει δικαιολογίες για τον αποκλεισμό του στον Σλοβάκο του Κιέβου ή στον Άγγλο του Καραϊσκάκη. Τα πιο πολλά λάθη τα έκανε η ομάδα. Οι εχθρικές διαιτησίες απλώς βοήθησαν τους Ουκρανούς κι άλλο να πάρουν μια πρόκριση που δεν άξιζαν με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο...