Αποκλείστηκε γιατί δεν διόρθωσε τα λάθη του

Φάσεις κλειδιά οι αντεπιθέσεις των Ποντένσε, Ντίας που δεν είχαν σωστή επιλογή και φυσικά η μόνιμη ασθένεια των λαθών στα μετόπισθεν.

Αποκλείστηκε γιατί δεν διόρθωσε τα λάθη του

Μία διαδρομή που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου κόντρα στη Λουκέρνη έφτασε στον τερματισμό της που έμελλε να είναι στο Κίεβο. Η κατάρα των ουκρανικών συλλόγων συνεχίζει να κυνηγάει τον Ολυμπιακό, ο οποίος γι’ ακόμα μία φορά δεν μπορεί να τους αποκλείσει και να συνεχίσει την πορεία του στη διοργάνωση.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως θα πρόκειται για μεγάλο λάθος από την πλευρά του Ολυμπιακού να ψάξει τα αίτια του αποκλεισμού σε υπερφυσικές δυνάμεις. Αν κάνουμε έναν απολογισμό των δύο παιχνιδιών με τη Ντιναμό Κιέβου θα διαπιστώσουμε πως οι Πειραιώτες έμειναν έξω, διότι δεν μπόρεσαν να γιατρέψουν τις ασθένειες που τους ταλαιπωρούν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Τα πράγματα είναι απλά και για τα δύο παιχνίδια. Χαμένες ευκαιρίες να τελειώσει την πρόκριση, λάθη στην άμυνα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ξέρουμε. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει κάνει το σκορ 2-0 και του έγινε 1-1, στη συνέχεια έχει ευκαιρίες να το κάνει 3-1, ο Ποντένσε χάνει απίθανη ευκαιρία και στο τέλος γίνεται το 2-2.

Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο να το πάει το παιχνίδι ήρεμα προκειμένου να χτυπήσει στην πρώτη ευκαιρία, αλλά πάλι ένα λάθος στην άμυνα είναι αρκετό για να κάνει η Ντιναμό το 1-0. Στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ και ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Πριν απ’ αυτό έχει δει μία τον Ποντένσε και μία τον Ντίας να μην έχουν σωστή τελική πάσα σε κόντρα επιθέσεις και να μην δημιουργούνται καν ευκαιρίες.

Εκεί χρειάζονται οι εξτρέμ να κάνουν τη διαφορά, αλλά αμφότεροι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το βασικό είναι πως ο Ολυμπιακός ούτε τον Ιανουάριο κατάφερε να διορθώσει τις αδυναμίες του και οι μεταγραφές του δεν τον βοήθησαν στο πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν. Μοναδική εξαίρεση ο Ζιλ Ντίας και το γκολ του στο πρώτο παιχνίδι με τους Ουκρανούς. Σκληρό μάθημα μπορεί να είναι, αλλά δεν παύει να είναι και ακόμα μία χαμένη ευκαιρία για κάτι καλό στην Ευρώπη.