Βάζει γκολ και περνάει στους «16»

Τι δείχνουν τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με μοναδική εξαίρεση την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μίλαν.

Βάζει γκολ και περνάει στους «16»

Κάτι πολύ δύσκολο κυνηγάει απόψε στο «Ολιμπίσκι» ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το «Γ. Καραϊσκάκης» έτσι ώστε να είναι πιο άνετοι στη ρεβάνς. Είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν το αποτέλεσμα που θα τους δώσει την πρόκριση στο «Ολιμπίσκι» με συνθήκες που θα είναι πολύ δύσκολες.

Για να περάσει στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σκοράρει απόψε στο «Ολιμπίσκι». Είναι υποχρεωμένος να το κάνει αν θέλει να συνεχίσει την πορεία του στο Europa League. Στα μέχρι τώρα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει μόνο σε ένα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Δεν το έκανε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» στην αναμέτρηση που έχασε με 1-0 από τη Μπέτις.

Σε όλα τα υπόλοιπα ματς μακριά από τον Πειραιά ο Ολυμπιακός σκόραρε και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πήρε και το αποτέλεσμα που ήθελε. Εξαίρεση αποτελεί το παιχνίδι στο Μιλάνο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς, στο 14’ με τον Γκερέρο, αλλά υπήρξε εκείνο το δεκάλεπτο μπλακ άουτ το οποίο κόστισε την ήττα με 3-1.

Κατά τα άλλα στη Λουκέρνη προηγήθηκε στο 23’ με τον Λάζαρο και νίκησε τελικά με 3-1. Στο Μπέρνλι προηγήθηκε στο 83’ με τον Ποντένσε και πήρε το 1-1 το οποίο του αρκούσε για να περάσει στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Στο Λουξεμβούργο σκόραρε ο Τοροσίδης στο 66’ και τελικά ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τη Ντουντελάνζ βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση από τη φάση των ομίλων.

Κάθε εκτός έδρας γκολ δίνει και αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό με μοναδική εξαίρεση το Μιλάνο όπου η ομάδα του Πειραιά έπαθε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ για δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να χάσει το ματς. Η πλειοψηφία των εκτός έδρας αγώνων δείχνει πως ο Ολυμπιακός όταν σκοράρει εκτός έδρας παίρνει και το αποτέλεσμα που χρειάζεται.