Ο Φορτούνης, το γκολ, η πρόκριση!

Γιατί στο Κίεβο ο Κώστας Φορτούνης έχει την ευκαιρία και το προσωπικό κίνητρο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη-πρόκριση επί της Ντιναμό!

Ο Φορτούνης, το γκολ, η πρόκριση!

Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να περιμένει πολλά από τον Κώστα Φορτούνη στη μεγάλη ρεβάνς του Κιέβου με την Ντιναμό. Πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της ομάδας, ο οποίος προέρχεται από την εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ με τα δύο γκολ και έχει πάει με πατημένο το...γκάζι στην Ουκρανία. Προφανώς και πρόκειται για τον πιο ποιοτικό παίκτη του Ολυμπιακού και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη φετινή σεζόν του να είναι η κορυφαία της καριέρας του σε ατομικές επιδόσεις, ακόμη καλύτερη και από εκείνη με τον Μάρκο Σίλβα.

Ο Φορτούνης έχει ένα μεγάλο προσωπικό κίνητρο στο παιχνίδι του «Ολιμπίσκι». Στα χρόνια που αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει κάνει το τεράστιο παιχνίδι στο Emirates εναντίον της Άρσεναλ σκοράροντας ουσιαστικά αυτός ένα φανταστικό γκολ από εκτέλεση κόρνερ το οποίο όμως δεν του έχει πιστωθεί επισήμως και παραμένει...χρεωμένο στον Οσπίνα που δεν μπόρεσε να διώξει.

Όλα τα γκολ του στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό είναι, συνεπώς, μόνο εντός έδρας! Το 2015-16 με την Άντερλεχτ στο ματς που ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στην παράταση. Το 2016-17 αυτό στην ισοπαλία 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, Πέρυσι, στο 2-2 με την Παρτιζάν, στο ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενώ και φέτος που έχει πετύχει 5 γκολ στην Ευρώπη, όλα είναι στο Φάληρο! Τα δύο με την Μπέρνλι, άλλα δύο με την Ντουντελάνζ και αυτό με την Μίλαν.

Είναι πραγματικά πολύ παράξενο αυτό το...μισό γκολ εκτός συνόρων για έναν παίκτη με την αξία και την προσωπικότητα του Φορτούνη. Μπορεί να μην είναι η βασική δουλειά του το σκοράρισμα, αλλά σαφέστατα είναι ένας μεσοκυνηγός με δεινότητα στο γκολ. Και ίσως ήρθε ο καιρός να το δείξει σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού, για μια προσπάθεια πολύ μεγάλης πρόκρισης την οποία θα προσπαθήσει να φέρει από το εξωτερικό η πειραϊκή ομάδα.

Το άγχος του Φορτούνη φυσικά δεν πρέπει να είναι να σκοράρει ο ίδιος, αλλά να βοηθήσει με κάθε τρόπο για να περάσει ο Ολυμπιακός. Διότι μπορεί το γκολ και η πρόκριση να έρθουν από δική του συμμετοχή σε γκολ της ομάδας, με κάποια ασίστ ή προσπάθεια στην επίθεση που θα φέρει αυτό ή αυτά τα γκολ και την πρόκριση.

Στην Ουκρανία ο Φορτούνης έχει ξαναπαίξει, στην πρώτη του σεζόν κόντρα στην Ντνίπρο. Και σε εκείνο το εκτός έδρας 0-2 και στο 2-2 του Φαλήρου δεν ήταν από την αρχή στο ματς, μπήκε αλλαγή μετά το 60'. Και δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει. Τώρα, όμως, θα είναι αλλιώς...