Μαρτίνς: «Πάμε για κάτι μεγάλο, εμείς θα περάσουμε!»

Αποφασισμένος και σίγουρος για την πρόκριση ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως ο Ολυμπιακός θα περάσει στους «16».

Μαρτίνς: «Πάμε για κάτι μεγάλο, εμείς θα περάσουμε!»

Το 2-2 του «Γ. Καραϊσκάκης» έχει δώσει προβάδισμα πρόκρισης στη Ντιναμό Κιέβου και ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει την πρόκριση το βράδυ της Πέμπτης στο «Ολιμπίσκι». Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Στάδιο, το οποίο θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση των δύο ομάδων εμφανίστηκε αποφασισμένος για την πρόκριση.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου…

Είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς; Κι επίσης, γιατί αποφασίσατε να μην κάνετε προπόνηση στο Ολιμπίσκι;

Πρέπει να επαναλάβουμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ. Ήμασταν μία ομάδα ολοκληρωμένη, με χαρακτήρα και προσωπικότητα και ήταν ένα ημίχρονο που διαχειριστήκαμε τέλεια, έχοντας τον έλεγχο στο δικό μας χέρι και παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλαμε. Θα αποτελέσει έναν οδηγό το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ και θα ήταν χρήσιμο για εμάς να το επαναλάβουμε. Από τον Ιανουάριο και μετά η ομάδα μας παίζει κάθε τρεις μέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες χρειάζονται 48 ώρες για την αποθεραπεία τους και αυτό έπρεπε να γίνει. Επιλέξαμε να γίνει η προπόνηση στην Ελλάδα για να τους δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω και να δουλέψουμε θέματα στρατηγικής για τον αυριανό αγώνα. Έπρεπε να μιλήσουμε, να κάνουμε τα σχέδιά μας και να σχεδιάσουμε την τακτική μας για αύριο. Αυτό έπρεπε να γίνει ιδιαιτέρως και στις δικές μας εγκαταστάσεις. Δεν θέλαμε να αποκαλυφθούν τα πλάνα μας για αύριο. Επίσης, θέλαμε να είμαστε και πιο ξεκούραστοι. Εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο που είχαμε εκεί, για να διαχειριστούμε μεταξύ άλλων καλύτερα τον χρόνο που είχαμε για την αποθεραπεία.

Αύριο ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα σημαντικό ματς στο καλύτερο γήπεδο της Ουκρανίας. Κατά τη γνώμη σας τι εμπόδισε τον Ολυμπιακό να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη;

Έχουμε ήδη αναλύσει το προηγούμενο παιχνίδι, έχουμε μιλήσει για εκείνο το ματς και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε οποιοδήποτε σχόλιο για εκείνο το παιχνίδι. Έχουμε ήδη απαντήσει στα ερωτήματα για το πρώτο ματς και τώρα θέλουμε να συγκεντρωθούμε μόνο στη ρεβάνς.

Υπήρχαν φήμες ότι σε περίπτωση που δεν κερδίζατε την ΑΕΚ, η διοίκηση θα σας απέλυε. Πώς το σχολιάζετε;

Μην ανησυχείτε καθόλου για εμένα. Δουλεύω και είμαι καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου. Οτιδήποτε έχει να κάνει με φήμες και υποθέσεις, δεν με απασχολούν. Πιστεύω στη δουλειά μου και στις ικανότητες της ομάδας. Έχουμε μία ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό. Οτιδήποτε άλλο δεν μας απασχολεί.

Θα παίξετε επιθετικά; Θέλετε οπωσδήποτε νίκη ή ισοπαλία με τρία γκολ και πάνω...

Επιτέλους μία ερώτηση ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι θα γίνει ένα παιχνίδι όπως αξίζει στη διοργάνωση. Σε μία διοργάνωση που τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Την προηγούμενη εβδομάδα μόνο τρεις γηπεδούχοι κέρδισαν. Κάποια φαβορί επίσης δεν κέρδισαν εκτός έδρας, όπως η Αρσεναλ. Αύριο θα είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Θα είναι μοιρασμένο το παιχνίδι. Θα γίνει ένα παιχνίδι που θα δείξουν και οι δύο ομάδες το καλύτερό τους πρόσωπο. Εμείς όμως επειδή όπως είπαμε ο παράγοντας έδρα δεν παίζει κανένα ρόλο στη διοργάνωση, θα κοιτάξουμε να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι από αυτό που κάναμε στο Καραϊσκάκη. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο. Πιστεύουμε στην ποιότητά μας. Έχουμε θέσει στόχους στο ξεκίνημα της σεζόν. Μπορούμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

Έχετε στο μυαλό σας μία πιο επιθετική διάταξη σε σχέση με αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα;

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Παίζουμε συνήθως με τέσσερις επιθετικούς και με τους ακραίους της άμυνας να ενισχύουν την ομάδα σε επιθετικά συστήματα. Αυτό θα επαναλάβουμε. Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αύριο είναι ότι θα δούμε πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να προσαρμόσουν την τακτική τους στο ματς. Είδαμε πολλές φορές ότι όταν αλλάζαμε κάτι στην τακτική μας στο πρώτο παιχνίδι, ο αντίπαλος προσπαθούσε να διορθώσει την τακτική του. Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο. Είμαστε καλύτερα γνώριμοι και για αυτό θα γίνει ένα καλό ματς με πλούσιες εναλλαγές σε σχέση με την τακτική.