Η κόντρα του Μαρτίνς με την «αλεπού» τον Χάτσκεβιτς

Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί του προπονητή της ουκρανικής ομάδας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Ντιναμό.

Η κόντρα του Μαρτίνς με την «αλεπού» τον Χάτσκεβιτς

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό στο Κίεβο είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League μέσα στο «σπίτι» της αντιπάλου τους και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και τον Μάρτιο.

Μεγάλη πρόκληση είναι και για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θέλει να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Ήδη είναι η πρώτη φορά που κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, όμως, θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτό. Γνωρίζει πως το έργο του δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει εκφράσει πολλές φορές την πίστη του στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές.

Ο 48χρονος προπονητής έχει ήδη πάρει μία φορά γεύση από το Κίεβο όταν καθόταν στον πάγκο της Ρίο Άβε. Τη σεζόν 2014-2015 είχε ηττηθεί από τη Ντιναμό με 2-0 στο «Ολιμπίσκι». Τώρα καλείται να τα βάλει με έναν προπονητή που έχει μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Ντιναμό.

Ο Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς έχει κόουτσάρει την ομάδα του σε 25 ευρωπαϊκά ματς. Το φοβερό είναι πως από αυτά έχει χάσει μόλις τα πέντε. Στα υπόλοιπα παιχνίδια έχει 10 νίκες και 10 ισοπαλίες. Μάλιστα το πιο σύνηθες αποτέλεσμα για τον Χάτσκεβιτς είναι το 2-2, το οποίο σε αυτά τα 25 παιχνίδια έχει εμφανιστεί πέντε φορές συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην Ουκρανία δεν το κρύβουν πως ποντάρουν πολλά πάνω στον προπονητή τους, ο οποίος και μεγάλη εμπειρία έχει και καλή παράδοση. Και για τον Μαρτίνς είναι ένα μεγάλο στοίχημα η κόντρα του με τον Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς.