Σάτσκιχ: «Η Ντιναμό θα είναι πιο ισχυρή από ότι στην Αθήνα»

Ο βοηθός προπονητή της Ντιναμό Κιέβου, Μαξίμ Σάτσκιχ, μίλησε στα ουκρανικά Μέσα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Σάτσκιχ: «Η Ντιναμό θα είναι πιο ισχυρή από ότι στην Αθήνα»

Ο βοηθός προπονητής της Ντιναμό Κιέβου Σάτσκιχ μίλησε στον ουκρανικό Τύπο για το τι πρέπει να κάνει η Ντιναμό ώστε να πάρει την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ επί του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε στα ουκρανικά ΜΜΕ:

Για το αν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν δίκαιο: «Σημασία έχει το σκορ που έδειξε ο ηλεκτρονικός πίνακας. Φυσικά, το πρώτο παιχνίδι δεν τελείωσε τέλεια. Υπήρξαν κάποιες δυσάρεστες στιγμές στην εστία μας, ωστόσο, χτυπήσαμε και τα νεύρα του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου, πιθανώς, το αποτέλεσμα του αγώνα στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί λογικό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πλήρως στην πρωτοβουλία στην Αθήνα, θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε περισσότερα από αυτήν. Το πρώτο παιχνίδι ήταν 50-50. Τα προβλήματα που είχαμε μπροστά στην εστία μας τα προκαλέσαμε οι ίδιοι».

Για το κακό πρώτο μέρος και αν ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης ρυθμού ή της πίεσης από την κερκίδα: «Νομίζω ότι ήταν πρωταρχικά θέμα της διακοπής, στην οποία δεν έχουμε επίσημους αγώνες σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Στην Ευρώπη ο αντίπαλός μας έχει πάντα ένα πλεονέκτημα σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης. Μας αρέσει ή όχι, τα φιλικά παιχνίδια έχουν διαφορετική σημασία και διαφορετικό κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Η ένταση σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι η ίδια, γι 'αυτό και υπάρχουν δυσκολίες όχι μόνο για τη Ντιναμό, αλλά και για άλλες ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη αμέσως μετά την χειμερινή διακοπή. Όσο για τις κερκίδες... Δεν νομίζω ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τα παιδιά μας. Ίσως μόνο στα πρώτα δυο λεπτά ενώ έμπαιναν στο παιχνίδι, υπήρξε ένα ελάχιστο άγχος. Αλλά μετά την πρώτη επαφή με τη μπάλα, συνήθως φύγει, τα παιδιά έτρεξαν, και η κερκίδα δεν μας επηρέασε».

Για το κατά πόσον έτοιμη είναι η Ντιναμό σε αυτό το σημείο του Φεβρουαρίου: «Κατά τη γνώμη μου σε μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά έπαιξαν 90 λεπτά και κράτησαν το ρυθμό που απαιτείται από αυτούς. Με την αφοσίωση, την ταχύτητα και αντοχή που απαιτείται. Κάθε ένας βοήθησε τον άλλον, έκλεισαν τις θέσεις τους, και επέστρεφαν στην άμυνα για να βοηθήσουν. Η επίθεση έτρεξε πολύ επίσης. Αυτό υποδηλώνει ότι τα παιδιά δεν έχουν προβλήματα με τη φυσική κατάσταση».

Για το κατά πόσο ο Σαμπάνοφ κατάφερε να αντικαταστήσει επάξια τον Κάνταρ: «Νομίζω πήγε καλά. Ο Σαμπάνοφ έπαιξε τέλεια, κανένα παράπονο. Κατά τη γνώμη μου, έπαιξε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στη Ντιναμό. Αλλά, βέβαια, πρέπει να κάνουμε ακόμα πολλή δουλειά και έχουμε έναν επαναληπτικό μπροστά μας. Δεν υπάρχουν παράπονα και για άλλους παίκτες. Φυσικά, τα λάθη έγιναν και θα ξαναγίνουν, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Σε γενικές γραμμές, όλοι έπαιξαν στην Αθήνα ομαλά και με αυτοπεποίθηση. Όσο για τον Κάνταρ, εξακολουθεί να εργάζεται σύμφωνα με ένα μεμονωμένο πρόγραμμα, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να δεχθεί συγκεκριμένα φορτία και ως εκ τούτου δεν προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά η πλήρης επιστροφής του είναι ένα θέμα του κοντινού μέλλοντος. Περιμένουμε την επιστροφή του. Το κυριότερο είναι ότι αποθεραπεύτηκε πλήρως».

Για το που δίνει έμφαση η Ντιναμό εν' όψει της ρεβάνς: «Φυσικά, δεν θα μιλήσουμε για σχέδια, την τακτική και την προετοιμασία μας για τον αγώνα. Αναλύσαμε τον πρώτο αγώνα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τον Ολυμπιακό. Παρακολουθήσαμε προσεκτικά το παιχνίδι τους με τον ΠΑΟΚ και τώρα τον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι μελετήσαμε επαρκώς τον αντίπαλο, αλλά όλες οι πληροφορίες που ελήφθησαν πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα, όπου το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Είμαστε σίγουροι για τα παιδιά μας, γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους. Είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξη των οπαδών στο Κίεβο, θα είμαστε ακόμα καλύτερα συντονισμένοι, θα είμαστε ισχυρότεροι από ό, τι στην Αθήνα για να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό».

Για το αν η πρόκριση είναι 50-50 ή αν η Ντιναμό έχει πλεονέκτημα: «Το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε στην Ελλάδα, το δεύτερο θα διεξαχθεί στο Κίεβο. Και οι δύο ομάδες είναι σε ισότιμη βάση. Παίξαμε το πρώτο παιχνίδι εκτός, τώρα δεχόμαστε τους αντιπάλους στο σπίτι μας. Όλα είναι στα χέρια, τα πόδια και το μυαλό μας. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Το τι σενάριο θα προσφέρουμε στον Ολυμπιακό, θα φανεί στην εξέλιξη του αγώνα. Ελπίζω ότι, παρά την έναρξη του αγώνα αργά το βράδυ, λείψαμε στους οπαδούς μας στο Κίεβο και θα μας υποστηρίξουν την Πέμπτη».

Για το αν υπάρχει εφησυχασμός μετά το 2-2 και αν η Ντιναμό έχει ψυχολογικό αβαντάζ: «Ναι, η ψυχολογία είναι σημαντική σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Φυσικά, από την πλευρά των παικτών θα χρειαστεί συγκέντρωση, και διάθεση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αυτό είναι το πρωταρχικό τους καθήκον και το προπονητικό τιμ θα τους πει ήδη πώς θα εφαρμόσουν ένα σχέδιο παιχνιδιού, το οποίο θα βοηθήσει στην επίτευξη θετικού αποτελέσματος».

Για τον Φραν Σολ και το γεγονός ότι δεν έχει σκοράρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θέλουν να σκοράρει πολύ και αμέσως. Θα έρθουν τα γκολ. Για αυτόν, μέχρι τώρα όλα είναι νέα στη Ντιναμό. Άλλη ομάδα, άλλος τρόπος παιχνιδιού. Χρειάζεται κάποιο χρόνο. Είναι ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου και θα το αποδείξει στο εγγύς μέλλον. Αυτό συμβαίνει με τους αθλητές και όχι μόνο με το ποδόσφαιρο. Μέσα σε δύο εβδομάδες είναι δύσκολο να κατανοήσει πλήρως το νέο τρόπο παιχνιδιού, ειδικά αφού υπήρξε μόνο ένας επίσημος αγώνας. Τώρα θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο σπίτι, μπροστά στον κόσμο μας. Στην Ελλάδα, ο Φραν δεν σκόραρε, αλλά έκανε την απαραίτητη δουλειά. Δεν υπάρχουν επιθετικοί που σκοράρουν σε κάθε παιχνίδι, απλά δεν υπάρχουν. Για τον Σολ στη Ντιναμό, όλα θα πάνε καλά».