«Κλειδί» η άμυνα και το μηδέν με Μεριά

Σε ένα από τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ ο Τυνήσιος στόπερ είχε παίξει βασικός.

«Κλειδί» η άμυνα και το μηδέν με Μεριά

Μία από τις αλλαγές που θα γίνουν στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αφορά στο κέντρο της άμυνας. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς αποχώρησε τραυματίας από το «Γ. Καραϊσκάκης» και το ματς με την ΑΕΚ και αναγκαστικά πλέον στη θέση του θα παίξει ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος στόπερ ήταν αυτός που αγωνίστηκε στο πλευρό του Παπέ Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ και αυτό θα είναι το δίδυμο και στο «Ολιμπίσκι».

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος στο Κίεβο να κυνηγήσει το γκολ για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από την άλλη, όμως, για να διατηρήσει τις ελπίδες του θα πρέπει να κρατήσει και το μηδέν στην άμυνα.

Εκεί είναι και το «κλειδί» για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός, όμως απέναντι του θα έχει μία ομάδα που σκοράρει συνεχώς και είναι πολύ επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά. Θα είναι ευχής έργον για τους «ερυθρόλευκους» να μη δεχτούν γκολ από τη Ντιναμό Κιέβου. Σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά του παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το μηδέν μόνο δύο φορές. Ήταν στη φάση των ομίλων το 0-0 με τη Μπέτις και το 2-0 εκτός έδρας με τη Ντουντελάνζ.

Ο Μεριά έχει παίξει βασικός ως στόπερ μόνο σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League κόντρα στη Μπέτις. Σε εκείνο το 0-0 είχε παίξει στο πλευρό του Βούκοβιτς και ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει το μηδέν κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα του ομίλου.

Ο Τυνήσιος θα παίξει βασικός στο παιχνίδι με τη Ντιναμό στο Κίεβο έχοντας στο πλευρό του τον Σισέ και όχι τον Βούκοβιτς. Στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ είχε και αυτός πολύ καλή εικόνα και βοήθησε να γίνει η ανατροπή.