Το εκτός έδρας 2-2 δεν έδωσε πέρυσι πρόκριση στη Ντιναμό Κιέβου

Ο Ολυμπιακός δεν ευνοείται και πολύ από το τελικό αποτέλεσμα με την Ντιναμό (2-2), ωστόσο οι Ουκρανοί είχαν αποκλειστεί πέρσι από τα νοκ άουτ του Europa έχοντας φέρει 2-2 εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα με τη Λάτσιο.

Το εκτός έδρας 2-2 δεν έδωσε πέρυσι πρόκριση στη Ντιναμό Κιέβου

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στη Ντιναμό στη χτεσινή αναμέτρηση, ωστόσο το γκολ του Βέρμπιτς στο 89' ήταν σαν "μαχαιριά στο στήθος" για τους ερυθρόλευκους. Το μόνο αποτέλεσμα που θέλουν οι Πειραιώτες για να προκριθούν είναι νίκη ή ισοπαλία με σκορ 3-3 τουλάχιστον.

Πέρσι η Ντιναμό Κιέβου απέκλεισε την ΑΕΚ στη φάση των 32 της διοργάνωσης, με δύο ισοπαλίες (1-1 στο ΟΑΚΑ, 0-0 στο Κίεβο) και στη συνέχεια κληρώθηκε με την Λάτσιο. Οι "ρωμαίοι" ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο Ολίμπικο, ωστόσο ισοφαρίστηκαν στο 79' και το παιχνίδι έληξε 2-2. Παρόμοιο σκηνικό συνέβησε και χτες στο Φάληρο, με τη διαφορά ότι το σκορ το είχε ανοίξει η Ντιναμό με τον Τσιγκάνκοφ. Στη ρεβάνς του Ολιμπίσκι η Λάτσιο νίκησε 2-0 με γκολ των Λούκας Λέιβα και Στέφαν Ντε Φράι, στο 23' και 83' αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάει την άλλη βδομάδα στην Ουκρανία για να τελειώσει την υπόθεση της πρόκρισης, ωστόσο δεν πρέπει να σκέφτεται την κακή παράδοση που έχει κόντρα σε Ουκρανικούς συλλόγους και να βγει στο γήπεδο με οδηγό το περσινό παιχνίδι της Λάτσιο στην ίδια έδρα.