UEFA Europa League: Σέντρα στα ημιτελικά

Ξεκινά απόψε (30/4) η δράση της πρώτης φάσης των ημιτελικών του UEFA Europa League.

UEFA Europa League: Σέντρα στα ημιτελικά

Η Κωνσταντινούπολη (20/5) έχει αρχίζει να... φαίνεται στο βάθος. Απέχει μόλις τρία βήματα για τέσσερις ομάδες που έχουν καταφέρει να επιζήσουν στον... Μαραθώνιο του Europa League.

Ογδόντα χιλιόμετρα δρόμος...

Περίπου 80 χιλιόμετρα χωρίζουν Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα που θα συναντηθούν σε αυτόν τον αμιγώς αγγλικό αγώνα, με αμφότερες να διαθέτουν εξαιρετικά ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια. Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν δύο φορές νικήτρια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών υπό τον Μπράιαν Κλαφ, ενώ η Άστον Βίλα με τον Τόνι Μπάρτον κέρδισε το ίδιο τρόπαιο το 1982 και προπονείται από τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει κερδίσει το Europa League τέσσερις φορές, τρεις με τη Σεβίλλη και μία επί της Βιγιαρεάλ.

Οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία 1-1 στο Νότιγχαμ τον Απρίλιο στην Premier League αλλά βρίσκονται σε αντίθετα άκρα του εγχώριου βαθμολογικού πίνακα.

Πάντως ο Ιγκόρ Ζεσούς της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ο πρώτος σκόρερ που έχει απομείνει στη διοργάνωση με επτά γκολ, αλλά η Άστον Βίλα έχει ξεπεράσει τους γείτονές της στα Μίντλαντς με 24-23 γκολ στο Europa League της φετινής σεζόν (παρά το γεγονός ότι έπαιξε δύο παιχνίδια λιγότερα).

Γνωρίζει τους Γερμανούς...

Η Μπράγκα, φιναλίστ του Europa League το 2010/11, όταν έχασε με 1-0 από την αντίπαλο της Πόρτο στο Δουβλίνο, θέλει να φτάσει σε έναν δεύτερο τελικό.

Γνωρίζει καλά ότι οι επαναληπτικοί αγώνες ήταν ένα δυνατό σημείο για αυτήν το 2026. Στη φάση των «16», έχασε με 2-0 από τη Φερεντσβάρος και στη συνέχεια επέστρεψε δυναμικά για να κερδίσει με 4-0 εντός έδρας. Πιο εντυπωσιακά, απάντησε στην ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με τη Ρεάλ Μπέτις στα προημιτελικά με μια εκπληκτική επιτυχία (4-2) στη Σεβίλλη.

Η Φράιμπουργκ του Γιούλιαν Σούστερ, εν τω μεταξύ, έχει βρει την πινελιά της στο σκοράρισμα στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες. Νίκησε την Γκενκ με 5-1 εντός έδρας στον καθοριστικό αγώνα της φάσης των «16», στη συνέχεια νίκησε τη Θέλτα με 3-0 εντός έδρας και 3-1 στην Ισπανία στα προημιτελικά.

Στο μοναδικό προηγούμενο παιχνίδι τους στην Πορτογαλία, έφερε ισοπαλία 0-0 με την Εστορίλ σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Europa League το 2013/14.
Πριν από αυτή τη σεζόν, η γερμανική ομάδα δεν είχε φτάσει πέρα ​​από τους «16» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά τώρα έχει ξεπεράσει τα όρια στην Bundesliga, καθώς και στην Ευρώπη.

Το αποψινό πρόγραμμα:

Μπράγκα - Φράιμπουργκ (22:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ - Άστον Βίλα (22:00)



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110