Μόνο έτσι μπορεί να περάσει ο Ολυμπιακός τη Μίλαν

Πόσο εύκολο είναι οι Πειραιώτες να αφήσουν εκτός Europa League τους "ροσονέρι" και τι πρέπει να κάνουν στις 13 Δεκεμβρίου για να το πετύχουν αυτό.

Μόνο έτσι μπορεί να περάσει ο Ολυμπιακός τη Μίλαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να στρέψει την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Είναι αλήθεια πως αυτό είναι το σωστό τη δεδομένη στιγμή. Η Μίλαν μπορεί να περιμένει 13 ημέρες, διότι υπάρχουν τα ματς με Παναιτωλικό και Ξάνθη, αλλά μην κοροϊδευόμαστε δεν μπορεί να βγει από κανενός το μυαλό.

Το ματς της χρονιάς, όμως, δεν παύει να είναι αυτό με τους "ροσονέρι" και οι Πειραιώτες θα κληθούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε έναν αντίπαλο με βαριά φανέλα και βαρύ όνομα. Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει απλά μία νίκη, αλλά μία νίκη με 2-0 ή 3-1. Πόσο εφικτό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο κόντρα σε μία ομάδα όπως η Μίλαν; Μία Μίλαν που δεν τρομάζει αγωνιστικά, αλλά σε ένα ματς που είναι "τελικός" η φανέλα μετράει πολύ.

Σαφώς και μπορεί ο Ολυμπιακός, αλλά θα πρέπει και στις λεπτομέρειες να είναι αψεγάδιαστος. Μέχρι τώρα στα δύο ματς με της Μπέτις και στο "Σαν Σίρο" ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα, αλλά αψεγάδιαστος δεν ήταν. Για παράδειγμα στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπέτις η ομάδα του Σετιέν έχει την υπεροχή στο Καραϊσκάκη. Θα πει κανείς ότι "ήταν φλύαροι". Πράγματι φλύαροι ήταν, αλλά και ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες με Χασάν, Φετφατζίδη και Ποντένσε δεν μπόρεσε να τις κάνει γκολ. Σε ένα παιχνίδι "τελικό" όπως αυτό με τη Μίλαν οφείλει ο Ολυμπιακός τη… μισή ευκαιρία να την κάνει γκολ.

Στο Μιλάνο οι Πειραιώτες έκαναν τη… μισή ευκαιρία γκολ, όμως, είχαν ένα δεκάλεπτο μπλακ άουτ και είδαν μία ομάδα που δεν τους απειλούσε μέχρι το 70' να τους νικάει με 3-1 και να χάνει και ευκαιρία στο τέλος να το κάνει και 4-1. Στις 13 Δεκεμβρίου δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο μπλακ άουτ όχι για δέκα λεπτά, αλλά ούτε για ένα.

Στην αναμέτρηση του "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" οι Πειραιώτες πράγματι στάθηκαν καλά. Έκαναν ευκαιρίες με τον Μπουχαλάκη και τον Φορτούνη, αλλά γκολ δεν έβαλαν. Αντίθετα αδράνησαν στην άμυνα στη φάση που ο Κανάλες σκόραρε, ενώ ο Σισέ υπέπεσε εύκολα σε πέναλτι. Γίνεται κατανοητό πως αυτά απαγορεύονται στις 13 Δεκεμβρίου. Στον "τελικό" με τη Μίλαν δεν επιτρέπονται λάθη, δεν επιτρέπεται καμία επιπολαιότητα για να γίνει η υπέρβαση και να έρθει η πρόκριση στους "32" του Europa League.